Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Min värsta mensupplevelse: Stockholms blodbad i byxorna

Hej! Jag är en tjej på 14 år. Jag fick min allra första mens för lite mer än ett halvår sen och har haft ganska regelbunden mens sedan dess, förutom en gång. Det var som att mensen hoppade över en månad på sommaren, vilket jag bara gillade för då kunde jag bada o.s.v.

Igår efter 2 månader utan mens så fick jag den igen. Min kompis frågade om jag ville åka och bada med henne på kvällen och jag svarade ja. Jag satte in en tampong och vi åkte och badade. Klockan var ungefär 22.30 när vi hade badat klart. Min kompis frågade om jag ville sova över hos henne. Det ville jag, så jag packade ihop lite grejer. Vi gick hem till min kompis och bara tog det lugnt. Jag tänkte att jag kunde ha kvar min tampong under natten för om jag skulle ha det så skulle jag nog inte blöda igenom lika lätt. Jag satte en nattbinda i mina trosor också för att vara på den säkra sidan att jag inte skulle blöda igenom.

Vi somnade och nästa dag vaknade jag ovanligt tidigt för att vara mig. Direkt tänkte jag att jag skulle gå och byta binda men jag ville inte väcka min kompis för vi sov i samma säng. Jag väntade i typ 2 timmar innan min kompis vaknade. Då gick jag nästan direkt in på toaletten. Jag satte mig ner på toaletten och drog ner mina byxor, där var det Stockholms blodbad på hög nivå. HELA min nattbinda var täckt av blod, det var inte en ända vit liten fläck på bindan. Sen kom det allra värsta, jag kom på att jag fortfarande hade tampongen i mig. Vanligtvis när jag tar ut tamponger brukar jag typ stå upp så jag testade att göra det, blodet började forsa när jag dog ut den och hela snöret var blodigt. Jag började må lite illa för att jag verkligen HATAR blod. Men jag drog ut tampongen och la den i massor av papper.

Jag upptäckte att dom inte hade någon papperskorg så jag bara la tampongen med papper runt om sig på golvet. Jag mådde så illa så jag satte mig på toalettstolen och började känna mig yr. Sen blev det svart. Jag vaknade lite halvt och typ "drömde". Jag trodde jag hade drömt alltihop. Sen upptäckte jag att jag låg på golvet och det var typ blod överallt. Jag hade svimmat. Jag vaknade till ordentligt av min kompis (som hade hört en stor duns) frågade utanför dörren "Går det bra?". Jag var helt yr men svarade "Ehh ja, jag typ somna, haha". Hon frågade om hon fick komma in men jag sa nej. På toaletten så hade dom heller inga bindor så det slutade med att jag fick ta papper i trosorna, vilket inte alls är bra om man har RIKTIGT MYCKET mens.

Jag gick ut från toaletten med mina blodiga byxor (som dock var svarta så man såg inget blod). Min kompis undrade vad som hade hänt men jag sa bara att jag typ somnade för att jag var jättetrött. När jag gick hem rann det seriöst ner blod på mina ben så jag sprang hem. Detta var den allra värsta upplevelsen jag har haft när det gäller mens :(

/Anonym 14 åring :)

Mer på UMO

Frågor & svar

Måste jag blöda så mycket och ha sån mensvärk?

Jag måste ha dubbelt skydd och tömmer ofta menskoppen, men det läcker ändå ofta. Dessutom har jag jobbig och molande mensvärk som får mig att bli galen.

Artikel

Frågor och svar om mens

Kan jag bada när jag har mens? Kan en tampong försvinna? Kan jag ha mens om jag är gravid och kan jag bli gravid under mensen? Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna om mens.

Egna berättelser

Jag använde ett löv som binda vid första mensen

Hon frågade: har du fått mens? Dumma lilla jag svarade: nej och rodnade. Mamma litade ju på mig så hon gick därifrån.

Till toppen av sidan