Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna och hur många jag har legat med innan honom. Jag har berättat, men räknar inte med två av killarna eftersom jag inte kände att jag ville ha samlag med dem och jag var ung och dum under den tiden.

Har jag en skyldighet att berätta om dessa fast jag inte kände att det var samlag? Jag tycker samlag räknas som något där båda vill och njuter tillsammans.

/Tjej, 20 år

Svar:

 • Berätta inte! Min kille vill alltid att jag ska berätta om tidigare relationer och sexlivet men då blir han bara irriterad och släpper inte det. Jag berätta om när en kille fick slicka mig, men min kille får inte de för jag hatar när killar går ner på mig och min kille kan fortfarande inte släppa det.
  /15 åring
 • Hej! Du kan fråga honom varför han vill veta det eftersom att det var i det förflutna och man kan inte gå tillbaka till det. Men man kan lära sig ifrån det. Men man behöver inte säga att man har gjort det med andra. Det angår ingen :)
  /99a
 • Nej jag tycker inte att du behöver berätta om du inte vill. Han har inget att göra med vilka du har legat med. Om du känner att han tvingar dig till att berätta så säger jag bara.. SLÄNG HAN! Då är han inget att ha. Tycker han verkligen om dig så bryr han sig inte om vem du legat med innan då har han bara fokus på dig ❤️
  /20 åring tjej
 • du är inte skyldig honom något. Man undrar varför han så gärna vill veta. en röd flagga tbh. Säg att du inte är skyldig honom ditt sexliv bara för att han är osäker. Om inte fråga vad fan han ska använda den informationen till.
  /Tjej, 15 år
 • Du behöver inte göra något du inte vill men kom ihåg att om du ställer frågor till han kommer han göra d tillbaka
  /Doktor 2
 • Nej, du har ingen skyldighet att berätta för någon vilka eller hur många du har haft sex med. Det är inget fel med att inte räkna med en upplevelse som du ångrar, jag har personligen gjort detsamma. När min nuvarande partner frågade mig om mitt tidigare sexliv sa jag att jag "tekniskt sätt" har haft sex med en annan, men att jag inte räknade med den gången eftersom det, i eftertanke, var ett sexuellt överfall. Om du känner att du ändå vill berätta så skulle du kunna förklara att du inte räknar det som sex p.g.a av samma anledningar som du nämnde ovan. Men det är absolut inget måste att dela med dig av det. Som du säger så tycker jag också att samlag är när alla som deltar ger samtycke och har en bra upplevelse och njuter :) Jag hoppas att det löser sig!
  /22-åriga E.S
 • Han kanske vill checka att du är en "High value Woman", vilket han kanske vill ha, han vill liksom kolla med dig att du inte har legat med halva stan, för vissa anser att om hon har en hög body count är hon inget att ha, men vad vet jag? (Inget illa menat bli inte kränkt)
  /🗿🗿
 • Nää, helt orimligt! Tycker jag. Du ska inte behöva berätta mer än du själv vill. Det enda rimliga vore väl om du haft oskyddat sex sedan du senast var på STI-provtagning.
  /Kille, 22
 • Att berätta sin tidigare sexliv är inget som är ett måste. Såklart finns det en nyfikenhet som kan göra att man vill veta. Personligen tycker jag att antalet personer man har "legat" med är oviktigt så länge man skyddat sig ordentligt och samtycke finns bland alla parter.

  Definitionen av sex är även olika för varje människa. Själv är jag bisexuell och om jag har sex med tjejer inkluderar det ibland inte penetration. Vissa tycker då att jag inte har sex med tjejer, fast det räknas som sex för mig. Det enda jag skulle säga är relevant är om man har könssjukdomar eller inte och när den senaste gången man testat sig var.
  /Tjej, 21 år
 • Jag tycker inte att du har en skyldighet att berätta, har varit i samma situation och det känns svårt för man vet inte om det är fel att man inte berättar. Men jag tycker oxå att samlag är något där båda vill och njuter tillsammans. Så om du inte har kännt att du vill ha det med de där två så tycker jag inte att du har någon skyldighet att berätta.
  /Tjej, 16 år
 • Om du inte vill måste du inte, han bestämmer inte över dig och har ingen rätt att tvinga ut dig information du inte känner att du vill ge honom. Ta hand om dig!
  /14 åring tjej
 • Du har ingen skyldighet att berätta för någon hur många sexpartners du har haft. Om du inte vill berätta om någon eller bara om några enskilda är upp till dig.
  /T
 • Du har ingen skyldighet att berätta något om ditt tidigare sexliv, det är din ensak som du väljer hur mycket du vill dela med dig av. Men det är nog ganska vanligt (tror jag ) att en ny partner undrar om det, antingen av ren nyfikenhet eller för att förstå dig bättre.

  Jag brukar inte heller räkna med sexuella upplevelser där jag inte trivdes eller blev bra behandlad. För som du säger så är ju sex att två personer vill samma sak. Fundera över tonläget när din nya partner frågade om det, lät han skeptisk eller nonchalant? Tyvärr finns det många killar som ser tjejer som legat med många som ”slampiga” och då ska man vända sig bort från den personen för ingen har rätt att döma dig.
  /Jaja
Till toppen av sidan