Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur frågar man "chans"?

Jag är tror att jag är kär i en tjej, men hur frågar man henne om hon vill vara ihop med mig? Jag menar inte hur man ska våga, utan snarare; vad säger man?
/What to say?

Skriv ditt svar

Svar:

 • Har läst lite här o har märkt att dessa exempel funkar bra när man är yngre men så fort som du blir typ 14+ så skulle jag ha ett helt annat sätt. Att fråga ”chans” gör man inte riktigt då.

  När du har varit med någon du gillar flera gånger och du har märkt att det är mer än bara vänskap, lite kyssar o mys här och där. Då kan du ställa en frågan ”vad är vi?”  Ja de kanske blir stelt men det kan få klarhet i det och göra så att du har en anledning att ta upp det med att du vill att hon ska bli din tjej.
  /Lycka till
 • Fråga om hon e ihop med någon, säger hon nej så svarar du ”vill du det?”. Men om hon säger nej så svara att du bara "undra bara, lycka till".
  /Lukas 14
 • Jag tror att det bättre att bli vän med henne om ni inte redan är vänner och om ni är vänner borde du säga något i stil med "jag har fått känslor för dig och jag undrar om du känner likadant för mig?" och om hon gör det så kan du då fråga om hon vill vara ihop med dig.
  /tjej 15
 • Skicka en lapp genom klassrummet eller skicka en kompis som går fram och frågar åt dig, funkar alltid.
  /kalle 123
 • Säg jag gillar dig, den känner säkert samma.
  /Inget proffs
 • Om ni har varandra på snap så skulle jag säga att du har tre alternativ, som jag personligen gillar.
  1. Gå till henne och bara fråga rakt ut face-to-face om hon vill bli tsm.
  2. Skriv typ ett långt meddelande hur du känner om henne, och se hur hon svarar.
  3. Fråga henne på snap typ ”vill du tsm/ihop?”
  Jag personligen har ibland jättesvårt att ta hintar, men detta varierar mellan person till person. Men jag gillar när man går rakt på sak. Lycka till! <3
  / :)
 • Asså börja med att prata med henne i skolan eller på sms eller snap typ, lär känna varan, ställ frågor, tills ni byggt upp en typ vänskapsrelation. Sen börjar ni träffas i verkligheten och pratar ännu mer. Kommunikation är nyckeln till en tjejs hjärta, du kan inte bara en dag komma fram och ba tja, vill du bli ihop?, det funkar inte så.

  Men när du väl ska fråga henne, förklara och berätta vad du känner för henne, ge komplimanger och var lite blyg. Fråga hur hon ser på det, vad hon känner. Sen kan du antingen fråga " Vill du ha något mer än vänskap?" eller "Hade du viljat bli tillsammmans med mig?".

  Jätteviktigt: Säg det irl, det kommer vara mer nervöst, men det är värt det. Det ökar chansen med typ 70% att hon säger ja. Om du fråga på mobilen, kan hon kanske tro att du driver eller om hon säger nej, kan hon använda din text, som ett bevis att du frågat, det kan hon inte irl.
  /Tjej 12år
 • Hmmm börja med att först berätta hur du känner för henne på ett MOGET sätt, därpå ser du hennes reaktion. Ger det dig good vibes fortsätt på. Det är alltid som bäst ifall du bara talar sanning för både motsatta könet och dig själv.
  /heeeehe
 • Jag har innan fått mina kompisar att fråga om hen tycker likadant men om man inte vill göra det kan man alltid ge en lapp med frågan eller sms:a/ringa. Eller det allra bästa för att det inte ska bli lika stelt är att bara gå fram till hen och fråga rakt ut som om det vore ingenting, visst det kan vara läskigt men ibland så är det värt det och ibland inte. Om inte så kan man alltid köpa massor med glass! Kommer från en tjej med en stor crush som sa nej.
  /Kalia
 • Jag tycker först att du ska börja komma lite närmare henne, kanske att ni borde bli goda vänner och träffas lite mer innan du frågar chans.

  Sen när ni brukar träffas och har blivit vänner så tycker jag att du kan fråga chans OM ni lyckats med det första steget (att bli vänner). Innan du frågar chans  på henne så tycker jag att du ska säga: kan vi gå iväg lite , jag har en grej jag vill fråga. Sen går ni iväg till ett lugnt ställe där du och tjejen kan vara ifred.

  När du väl frågar chans på tjejen du gillar kan jag rekommendera att du säger: Jag har tänkt på en sak ett tag nu. Jag gillar dig, men kanske på ett sätt som är högre än vänskap. Svarar hon nej så är det bara att acceptera, du får svara: okej, men vi ses sen då.

  Men OM tjejen svarar jag så ska du: le , sen om du märker att hon också är redo för att kramas/kyssas så kan ni göra det. Jag hade gjort så om jag var du, men om du inte vill göra så så behöver du ju såklart inte😊
  /Tjej
 • Jag blev ihop med en person genom att skriva nått i stil med: "Jag gillar dig och har gjort det nu ett tag, vill du bli ihop med mig?" Det gick superbra och jag fick ett ja till svar. Hoppas att det går bra!!
  /ANONYM
 • Kolla först så hon inte är aromantisk. Jag skulle bli obekväm om någon frågade ut mig, är aro själv. :)
  /Anonym
 • Skriv hej vill du bli ihop.
  /Mattias
 • Det räcker väl med att säga vad du känner och sen, beroende på vad hon svarar på det så kan du ju gå vidare med att fråga "vill du bli ihop med mig?"
  /Känn dig trygg
 • Du kan säga typ "jag gillar dig" sen om det går bra kan du säga något i stil "vill du bli tillsammans med mig?". Om hon gillar dig tillbaka bryr hon sig inte om HUR du frågar chans, mer att du GÖR det.
  /funkat för mig :)
 • Men skriv typ bara som du känner. Jag personligen gillar när man går rakt på sak. Säg typ att du gillar henne, och vad du tycker om om henne. Och så får du se hur hon svarar.
  /:))

Mer på UMO

Svara varandra

Vad gillar tjejer att prata om?

Vad gillar tjejer att prata om i telefon, asså efter man frågat ”hur mår du” ”hur har din dag vart” o sånna saker?

Svara varandra

Hur pratar man "dirty"?

Min tjej vill att jag ska prata "dirty talk" med henne. Men jag vet inte hur man gör. Vad ska man säga?

Svara varandra

Är det normalt att inte fått sin första kyss?

Är det normalt att inte ha fått sin första kyss till man är 17 ? Och att inte haft ett förhållande än? Alla jag känner har fått sin första kyss och har en partner.

Svara varandra

Hur säger jag att jag inte vill träffa henne mer utan att såra?

På "daten" tyckte jag det var stelt och klickade inte riktigt men hon sa och jag tror hon tyckte att det var roligt att ses.

Svara varandra

Kommer jag någonsin hitta kärleken?

Jag vet liksom inte vad jag ska göra. Jag vill bara kunna få uppleva en romantisk relation någon gång i livet, och även om det låter dramatiskt från en 20-åring känns det väldigt hopplöst just nu.

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Hur gör ni er partner glad?

Låt oss säga att er tjej/kille är ledsen efter en lång dag. Vad är det ni brukar göra för att uppmuntra dem?

Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna angående hur många jag har legat med innan honom.

Svara varandra

Ska jag ta kontakt med min tidigare lärare?

Jag trodde det va en tonårsgrej, men jag är helt förälskad i honom och funderar på att ta kontakt. Är det fel av mig?

Svara varandra

Hur gör ni med distansförhållande?

Älskar min tjej så mycket, men det kan kännas jobbigt när det är så långt och man inte kan träffas så ofta.

Till toppen av sidan