Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag kallas tomboy och har bara killkompisar

Jag är en så kallad tomboy enligt många av mina kompisar & min mamma. Och jag har bara killkompisar. Jag undrar om ni kanske har tips som gör så att jag kan bli mer som en tjej? Eller hur ska jag tänka och göra?

/Den killiga-tjejen

Svar:

 • Jag tycker inte alls du ska ändra dig. Jag är inte alls särskilt tjejig, vissa skulle nog kalla mig tomboy, och jag ångrar absolut inte att jag valde att inte göra som mina kompisar som började med smink. Ibland är det svårt, ja, man är inte som andra, men man slipper allt ”vanliga” tjejer ofta gör för att se bra ut och behöver inte hålla sig till hur en tjej ”ska bete sig”. Så strunta i att vara tjej och var dig själv.
  /24
 • Du är en tjej! Varför är det fel att vara tomboy? Gör vad du gillar. Om det är killars attraktion du oroar dig för kan du vara lugn. Tomboys gör många av oss pirriga där nere :)
  /Kille
 • Hej! Jag var väldigt tomboy-ig förut, jag tycker att du ska klä/bete/känna dig precis som du vill. om du vill vara "pojkig" så är det inget fel med det, och du behöver inte ändra hur du är. Gör det som gör det glad och bekväm och skit i vad andra säger!
  /17årig tjej <3
 • Jag tycker att du ska försöka att vara den personen som gör dig lycklig och inte den personen som andra vill att du ska vara. ♥️♥️
  /♥️♥️
 • Bry dig inte om vad folk kallar dig. Du är vän med dem du vill. Tyvärr måste jag säga att killarna har stor chans att ha en crush ele tom känslor för dig. Om du vill bli mer tjej asså fine men det har ingen verkan. Ingen har ju sagt att tjejer ska vara med tjejer och killar ska vara med killar. Men börja vara med tjejer i din klass om du vill bli mer ”tjejig”.
  /Vitaminwell
 • Jag är precis som du! Alla kallar mig tomboy och frågar ”är du kille eller tjej”. Mitt ända tips är nog att ignorerad eller slå dom på small benet om det behövs. (Inte din mamma då)
  /Slå hårt!😎
 • Hej. Jag tycker att du inte ska ändra på dig själv så är jag "killig" och jag har tänkt samma sak men jag trivs inte i t.ex. klänning. Så jag tycker att du ska ha det du känner dig bekväm i. 🙂
  /Tjej 13 "killig"
 • Hej! Du borde inte ändra på dig. Du är redan jättemycket som en tjej eftersom du är en tjej. Annars finns ju saker man kan göra för att tolkas som mer feminin, som till exempel smink. Men du får såklart tänka själv, om du är nöjd med ditt kompisgäng, och bekväm med hur du är så finns det inget problem med att vara en tomboy, många tycker även att det är coolt :) Ifall folk i din närhet inte tycker det får du strunta i vad det säger, det viktigaste är att du får vara dig själv och vara bekväm med dig själv.
   /17
 • Ändra inte på dig, va dig själv

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag vill bara kunna säga det här är jag!

Efter flera år av sökande och ifrågasättande visste jag vad min sexuella och romantiska läggning var och det har nu gått cirka ett år sedan jag kom ut som lesbisk och asexuell. Jag var öppen och stolt om att jag gillar tjejer. Men sedan hände det, jag började ifrågasätta min könsidentitet.

Frågor & svar

Hur vet jag om jag är trans?

Jag klär mig i ”killkläder” och när jag tittar i spegeln så ser jag bara en kille. Men hur ska jag vara helt säker liksom?

Frågor & svar

Jag tror jag är transperson, hur kan jag få hjälp?

Jag har en killkropp men känner att jag är en tjej egentligen. Jag vill ha ett annat namn och se ut som en tjej. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan