Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur ska vi som hemligt gaypar få vara ensamma?

Svaret kanske vore enklare ifall man var straight, men hur ska man göra något med ens partner bland folk när man inte kommit ut än som en kille som gillar en annan kille?

Jag skulle älska att kunna gå ut och hålla hand eller kyssa personen när jag känner för det, men måste konstant hålla det hemligt, vilket gör det otroligt jobbigt. Det är heller ingen idé att "komma ut" då vi båda är ekonomiskt beroende av våra föräldrar, så det kan gå helt fel ifall vi gör det. Utöver det så har vi valt att hålla det lågt och inte öppet som ett vanligt förhållande brukar se ut.

Det vi dock har tänkt på är att typ boka ett rum eller något, för att kunna tillbringa mer tid med varandra i ensamhet, så inte hela omvärlden tittar på oss. Men problemet är hans strikta föräldrar då han inte får sova över. Jag har kollat olika hotell men han får inte sova över hos någon alls, oavsett situation, så vet jag inte om hotel verkligen är värda pengarna för en dags övernattning.

Hur ska man göra om man vill vara privat någonstans med sin partner utan att behöva vara i skogen, i mitt eller partners rum eller mitt ute i ingenstans?

/L, 18

Svar:

 • Detta är fruktansvärt! Alla ska få vara ihop med vem man vill och man ska absolut inte behöva skämmas! Om era föräldrar inte tillåter det kan ni prata med dem och förklara att ni är ihop och att det är helt okej. De kan inte ta kontroll över er på det här viset! Jag förstår att det kan kännas jobbigt att hålla i hand och pussas inför andra människor eftersom ni inte följer någon löjlig norm. Men om ni gör det ändå kommer ni inte bara hjälpa er själva utan också många andra. Ni kommer långsamma riva normen. Jag förstår verkligen att ni har det svårt, men stå upp för er själva!
  /Mathilda
 • Jag vet hur det känns! Jag har också varit i ungefär samma situation! Jag är en tjej på nu snart 19 som för två år var tillsammans med en annan tjej. Problemet var såklart att hon inte ville berätta för sina föräldrar då hon var rädd att de inte skulle acceptera henne. Mina föräldrar var dock väldigt öppna för det och hade inga problem att jag hade skaffat flickvän så länge jag var lycklig.

  Men hur som helst. Jag förstår verkligen vad du menar när du skriver att du inte vill/inte kan ”komma ut” än. Personligen hataaaar jag begreppet ”komma ut”, varför ska man behöva göra det bara för att man inte är straight, då hade likaväl straighta också behövt göra det. Men förstår såklart om det känns jobbigt.

  Är det bara just era föräldrar som ni vill hålla det hemligt för? För jag menar, håll händer på stan! Kyss varandra om ni vill! Jag förstår om det känns jobbigt, men tro det eller ej - folk bryr sig inte så mycket som man tror att de ska. Och om någon glor lite extra, skit i det. Ni kommer aldrig träffa de igen. Det var så jag och min tjej gjorde.Hennes föräldrar fick aldrig veta och som jag verkar förstå det är det ju ändå bara era föräldrar som absolut inte ska veta.

  Träffas ni ofta? Jobbar föräldrarna mycket? Förstår ditt dilemma och det känns verkligen jobbigt, men året är ändå 2021, folk ÄR mer accepterande än vad man kan tro, jag lovar! Vet att detta kanske inte var någon direkt hjälp, men kände bara att jag ville skriva till dig iallafall. Hoppas det går bra med er🥺
  /Elin, 19
 • Hej, jag förstår ditt problem och känner att du kanske ska komma ut till din familj först. Sätt dig ner och berätta lugnt. I värsta fall om du inte vill ta det ansikte mot ansikte kan du först skriva på sms och se hur de reagerar. De kommer förmodligen ringa upp dig, men jag tror att det kommer kännas mycket bättre när du sagt.
  /Mvh Herr Nilsson
 • Fruktansvärt hemskt att ni inte känner att ni får vara öppna om ert förhållande och att människor fortfarande är intoleranta mot homosexualitet. Om ni känner att ni riskerar er boendesituation eller ert liv genom att komma ut så behöver ni givetvis inte vara öppna med förhållandet och det är helt okej. Kanske finns det någon kompis som ni kan umgås med tillsammans och då få lite ensamtid i dennes rum? Om ni förklarar situationen kanske de kan göra sitt bästa för att lämna er ifred. Kan ni gå på fest tillsammans och därmed smyga undan?
  /T
 • Säg att ni ska gå på fest hos en kompis, men istället så går ni på hotell, eller i skogen. Fundera på hur länge du eller din kille kommer orka hålla det hemligt, och fundera på andra möjligheter. Kan du skaffa deltidsjobb och flytta hemifrån ifall det värsta? Eller kommer de faktiskt att acceptera dig direkt? Inte roligt att hålla hemligt, men förstår precis hur svårt det kan vara. Att inte våga vara sig själv är kvävande. Lycka till till er.
  /LGBT Lars
 • Hej! Förstår hur jobbigt det här måste vara för er, att inte känna att ni kan få vara tillsammans. Personligen tänker jag att det bästa kanske ändå är att försöka "komma ut" det finns en chans att era familjer accepterar er, och skulle de inte göra det så finns det ekonomisk hjälp att få. Ingen ska behöva leva i en sittuation där man känner sig instängd och inte får vara den man vill. Hoppas verkligen det löser sig för er! All support!
  /LGBTQA+

Mer på UMO

Svara varandra

Hur ska vi som hemligt gaypar få vara ensamma?

Det vi har tänkt på är att boka ett rum typ eller något för att kunna tillbringa mer tid med varandra i ensamhet, så inte hela omvärlden tittar på oss. Men problemet är hans strikta föräldrar då han inte får sova över.

Svara varandra

Vi får inte sova över för mina föräldrar!

Jag är ändå 15 år, och han 17. Ser inte vad problemet är eller varför mina föräldrar är så himla stränga!

Artikel

Hur kom du ut?

Hur berättar man om sin sexuella läggning eller könsidentitet? Eller kan man komma ut på andra sätt? Ge dina tips eller ta del av andras berättelser.

Till toppen av sidan