Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vi får inte sova över för mina föräldrar!

Hej! Jag och min kille har varit tillsammans nu i flera månader och trivs jättebra! Vi umgås nästan varje dag och min familj tycker verkligen om honom. Men... mina föräldrar fullständigt vägrar låta mig sova över med honom. Förstår inte detta då de tycker om honom så mycket, och han är hos oss i princip hela tiden, men att få sova här under natten går inte ens att diskutera.

Jag är ändå 15 år, och han 17. Ser inte vad problemet är eller varför mina föräldrar är så himla stränga med detta! Till och med hans föräldrar undrar varför dom inte tillåter att vi sover över. Bara den känslan att få lägga sig och sova bredvid sin kille på kvällen istället för att åka hem hade varit så mysig. Jag själv anser inte att det finns någon anledning att föräldrar ska försöka ”dröja ut” på saker eller begränsa vissa grejer som kan göra en lycklig, som att få sova hos den man älskar.

Finns det någon som haft liknande problem? Isånafall hur löste ni det? Vill verkligen inte ha det såhär längre…

/B, 15

Svar

 • Hej, B! Dina föräldrar tycker väldigt mycket om honom och det är uppenbart att eran relation inte är problemet i detta fall. Om man skall se det från en föräldrars perspektiv kan det vara att dem tycker att ni är alltför unga att sova över, då många föräldrar kan se det som ett samboförhållande (konstigt, jag vet men så är det!) då man sover över osv. Men även att sova över = sex. Lite roligt eftersom min mamma var sådan, jag fick inte ens sova över hos killkompisar! Det är så hur jag har förstått det från mina egna erfarenheter, annars kan du fråga dem själv i en lugn och förstående ton.
  /M/18
 • Ja, jag och min kille har varit tillsammans i 3 månader och han har bara fått sova hos mig 1 gång och det var på nyår, pappa är jättesträng och varje gång jag frågar om vi kan sova över så säger han nej utan att ens tänka på det! De han bor hos undrar också varför! Jag tycker det är jobbigt för jag sätter skulden på mig själv och det känns som att det är ett hinder för oss. Han är 18 och jag 17 så tror inte att åldern spelar någon roll. I början fick jag inte ens vara hos honom! Min pappa säger att problemet är att han inte känner min kille fast han varit hos oss väldigt mycket och alla i min familj älskar honom :/ jag hoppas det löser sig för er ❤
  /tjej 17 år
 • hej. Har samma problem, men har skaffat p-piller nu. ska bara våga berätta att jag gjort det. då går dom hoppas jag med på att min kille får sova över. hoppas det ordnar sig för oss. kram Tove
  Tove
 • du kan hitta på att du e med en kompis sen e med han :) men de e riskfullt
  /emelei
 • Jag är med om något värre jag får inte ens sova över med mina tjejkompisar hemma hos dem.
  /Tjej 13 år
 • Hej! Jag har själv varit i samma situation för ett par månader sedan. Jag är 15 och min kille är 16. I början ville verkligen inte mina föräldrar att jag skulle sova över hos honom eller att han skulle sova över hos mig. De sa till mig att saker kunde hända och att de skulle vara oroliga osv osv. Tillslut efter typ 2 månader då vi har varit tillsammans satte jag mig ned och pratade med dem och berättade hur jag kände och sa att första gången vi sover över kan vi sova hos mig så att de kan se själva att det inte är något farligt. Han sov över någon vecka senare och efter det har de släppt hela sova över grejen nästan helt och jag får sova över hos honom hur mycket jag vill och han får sova över hos mig hur mycket han vill. Ett tips som du kan säga till dina föräldrar är att det kan vara farligt som tjej att gå ute själv på kvällarna och att de då är smidigare att du sover där. Försök även att dina föräldrar ska kunna lita på din pojkvän och hans föräldrar. Typ säg att de kan ringa hans föräldrar och dubbelkolla eller någonting samt se till så att dina föräldrar KÄNNER din pojkvän. (SUPERVIKTIGT ANNARS LÅTER DEM DIG INTE GÖRA NÅGONTING) Hoppas att det löser sig som det gjorde för mig. Annars kommer det med tiden <3
  /lol gud vad mycket jag skrev
 • Hej! Mina föräldrar är likadana som dina men har du testat fråga ifall han kan sova hos dej någon gång för att det spelar ingen roll hur gammal du är, dina föräldrar vill ändå skydda dig från att till exempel ligga med din kille för dom vet nog hur illa det kan gå om du blir gravid, jag får knappt vara med killar mer för mina föräldrar för dom kom på mig med att har leget med en kille och han gjorde mig gravid och jag va inte över 15 jag hade precis fyllt 13 då, så dom blev ju helt galna. Men jag tycker helt ärligt att du ska fråga om han kan sova hos dig först några gånger, eller så kan era familjer äta middag ihop så dom lär känna varandra, för en anledning för att du inte får sova hos din kille är för att dom kanske inte känner hans föräldrar, dom har ingen koll på vad han kommer ifrån så era föräldrar kan ju lära känna varandra så båda vet vem dom är, så dom är bekväma med varandra. 
  /anonym tjej
 • Säg som min morsa sa t sin morsa när hon skulle sova över med min farsa för första gången: ”Om ni är oroliga över vad som händer på natten så kan de lika gärna hända på dagen🤷🏼‍♀️”
  Men annars kan ni sätta er ner o komma på en lösning som passar båda, t.ex att första ”övernattningen” ska va hos dig så de kan ha lite koll eller va man säger.
  /Tjej 15 år
 • Låter som om ni behöver prata igenom det, alltså du och dina föräldrar... Dom kanske möjligtvis oroliga så att du inte blir gravid.
  /Marcus B
 • Säg att du ska sova hos en kompis och sen sover du hos han eftersom hans föräldrar inte verkade ha några problem med att ni sover över.
  /Anonym
 • Jag har aldrig haft det men jag vill bara säga att dina föräldrar är rädda, till exempel min kusin har en pojkvän och han är från Finland och han är här hos mig men min mamma eller kusin vill inte låta henne sova med sin pojkvän de få göra allt på dagen men de få inte sova tillsammans och det tycker hon inte om, hon vill sova med sin pojkvän. Men jag undrar varför de inte få sova tillsammans och svaret är att dom får inte sova tillsammans för att dom kan göra nåt illa eller hon kan bli gravid och jag vill bara säga att dina föräldrar har rätt till det för att du kan vilja att har sex med honom på kvällen och din pojkvän kanske vill också det och du är för liten du kan inte sova med en kille.
  /hej hej hej 13 år tjej
 • Hej, jag förstår att det verkligen är jättejobbigt. Dina föräldrar verkar vara överbeskyddande och försöker nog bara skydda dig, kanske så tror dom att om ni ska sova över så kommer ni ha sex och dom kanske tycker att du är för ung för att ha sex osv. Även fast du är 15. Försök att prata med dom, sätt dig ner med din killes föräldrar och dina egna föräldrar och förklara att ni verkligen vill sova tillsammans och att du har åldern inne, dom kanske kommer förstå bättre då. Kram <3
  /Tjej
 • Jag hade samma problem men en dag berättade jag att jag har haft sex me honom några gånger, dom blev ju shiit arga men efter det fick jag börja sova över hos han men inte nå ofta
  /Tjej 15 år
 • Du kan fråga dina föräldrar om varför dom inte låter er sova tillsammans. Och sen komma på argument mot det dina föräldrar berättar.
  / Kille 16 år
 • Hej där! Jag tror att dina föräldrar känner att det är otryggt för dig och och din kille att sova över då de inte vill att ni ska ha sex än (vilket ofta händer på natten). Du är fortfarande bara femton år så jag förstår dina föräldrar. De vill att du ska vänta. Mina föräldrar är också stränga vid den punkten. Men det är dina föräldrar som bestämmer och då är det nog bara att försöka förstå deras anledning till att de säger nej. Tyvärr.
  /17-åring

Mer på UMO

Artikel

Stränga föräldrar - föräldrar som vill bestämma för mycket

Oftast känns det bra att föräldrar eller andra vuxna du bor med bryr sig om dig och ditt liv. Men ibland kan vuxna lägga sig i eller bestämma för mycket. Då kan du behöva prata med dem om det. Om det inte går kan du behöva hjälp av någon annan vuxen för att lösa det.

Frågor & svar

Jag får inte onanera eller ha sex för mamma

Min mamma har sagt att jag som tjej inte får ha sex innan jag gifter mig. Hon har också sagt att jag inte får onanera. Har föräldrar rätt att bestämma om det här?

Frågor & svar

Jag får inte göra det jag vill på fritiden

Alla andra får sova över, vara ute sent och gå på fest, men det får jag absolut inte göra. Det känns så orättvist. Vad ska jag göra?

Till toppen av sidan