Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur ska jag komma ut som gay i min lilla stad?

Hej! Jag är 15 år och har kommit fram till att jag är gay. Ännu har jag inte kommit ut för någon på grund av flera orsaker. Jag bor i en småstad där rykten sprids fort och de flesta har konservativa idéer. Bara jag pratar med en slumpmässig person så kommer det indirekt fram att den är homofob.

Dessutom sprids det mycket "böghat" i lokala facebookgrupper med mera. Det gör mig rädd för att komma ut samtidigt som jag tror att jag inte kommer kunna hitta någon att bli ihop med eftersom det just finns den här typen av kulturer här. Jag har 2 frågor:

Hur gör jag för att hitta någon? Och hur kommer jag ut utan att få hela staden emot mig? Är det bättre att jag typ säger att jag är bi fast jag inte tänker dejta eller knulla med tjejer? Tacksam för svar.

/K15

Svar:

 • Varför kvittar det ifall det inte finns någon annan kille att pegga, om du inte attraheras av tjejer ändå. Jag tycker du borde komma ut annars kommer det ut på ett eller annat sett.
  /L16
 • Förlåt jag glömde säga att det finns en annan kille i staden som är homosexuell, han är dock 5 år äldre men jag har små pratat lite med honom och vi skulle eventuellt träffas efter skolan på torsdag.
  /K15
 • Hej! Nu är jag inte gay, men jag kan ha några råd till dig. Du kanske kan hitta någon att vara ihop med i en annan stad som du kanske bor nära och ha ett distansförhållande. Om du har hört talas om appen Yubo så kan man ju även hitta vänner och annat där. Om du vill komma ut skulle jag säga att om du ar en bästa vän som du litar på till 100% så ska du ju såklart säga det till den, men du behöver inte komma ut för någon annan. Om det är så att någon skulle se att du tar hem en kille till dig så kan det ju tolkas som att ni bara ska hänga och inget mer än det. Jag tycker inte att du ska säga att du är bi för att du är ju gay och man ska ju egentligen inte behöva dölja det, Som sagt så behöver man ju inte komma ut för t.ex alla i sin klass osv.
  /Tjej 17
 • Jag är i ungefär samma sits. Homofober är lika dryga mot homosexuella och bisexuella killar, så jag tror inte att du tjänar något på det. Tvärtom kan det bli svårare att komma ut som homosexuell senare om du sa bi först. Vad du än gör, låt dem inte se att du är osäker. Oavsett om du kommer ut eller inte, gå rakryggad. Mobbare vågar sällan attackera de som ser självsäkra ut.

  Även om det slipper ut på annan väg kommer du få mindre hat om folk tror att du inte bryr dig. När du någon gång i framtiden kommer ut: ta inte skit av folk du inte skulle be om råd. Du får välja själv om du kommer ut, men jag ska ge dig ett råd som du måste tänka ordentligt på. Hur skulle dina föräldrar agera? Om de skulle kasta ut dig så skulle jag stanna i garderoben lite till. Det är värt att gömma sig ett par år till tills du går ut gymnasiet och kan flytta ut.
  /Lesbisk
 • Vet inte riktigt vad du som ska göra. Men har du nån vän, släkting eller annan nära som du kan komma ut till först och få hjälp och stöttning av? Hoppas att det löser sig i alla fall!!! Som bisexuell är jag egentligen inte jätteförtjust i att homosexuella kallar sig bi innan de kommit ut helt, eftersom det får folk att tro att även vi som faktiskt är bi är homosexuella.

  Men om du kan komma ut som bi utan att bli hatad, men inte gay, så är det kanske det bästa för dig. Det är upp till dig att avgöra. Om du inte har nån du känner att prata med kanske du kan prata med nån på elevhälsan eller en ungdomsmottagning som kan hjälpa dig
  /Bisexuell tjej 15 år
 • Det är viktigt att sätta din egen säkerhet först. Om du känner att din omgivning inte kommer accepterande eller fysiskt eller mentalt trakassera dig kan det vara bättre att stanna i garderoben, åminstone tills du hittar någon som kommer att acceptera dig som den du är.
  /A
 • Jag kan ge 2 tips på hur du kan göra.
  Tips nummer 1: hitta någon ungdomsmottagning och sök hjälp där. Och så får du flytta därifrån så fort du blir myndig.
  Tips nummer 2: skit i bara vad folk tycker om dig och lev som du är.
  /17år
 • Tjena! Jag tycker att du bara låter det flyta ut. För eller senare så kommer folk nog fatta att du inte dejtar tjejer. Du borde inte ljuga om att säga att du är bisexuell för att få mer support.
  /Också bögig

Mer på UMO

Artikel

Har någon skrivit elakt eller spridit rykten?

Här kan du läsa vad du kan göra om någon har skrivit elaka eller kränkande saker om dig eller någon annan på nätet eller i sociala medier.

Artikel

Hur kom du ut?

Hur berättar man om sin sexuella läggning eller könsidentitet? Eller kan man komma ut på andra sätt? Ge dina tips eller ta del av andras berättelser.

UMO-podden

Är jag lesbisk och hur kommer jag ut?

02. "Hjärtat bultar, tick tack. Man har inte sagt det men man vet att man ska säga det. Sen säger man det och väntar tills man får en reaktion. Då bara phuuu."

Till toppen av sidan