Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Tips när ens föräldrar ska skiljas?

För några veckor sedan fick jag veta att mina föräldrar ska skilja sig. Jag blev jättechockad och visste inte vad jag skulle säga eller göra så jag bara började gråta.

Det är jättejobbigt just nu och jag vet inte vad jag ska göra. Min mamma letar efter en lägenhet och min pappa säger att han kanske inte kommer att ha råd med hyran till vårat hus... Jag vill inte flytta härifrån och jag vill bara att allt ska bli som vanligt 😥

Har ni några tips på hur jag inte ska må lika dåligt längre? Tack!❤️

/Tjej, 13

Svar

 • Har gått igenom vad du går igenom nu, tyvärr allt jag kan säga är att det kommer vara skitjobbigt och du kommer må dåligt men det kommer bli lättare och du kommer må bättre efter en tid. I stunden är nog det bästa att prata ut om hur du känner, vare sig det är med kompisar, eventuella syskon, UMO eller skolsköterska/kurator. Skickar kramar!
  /Anonym
 • Berätta precis vad du känner till antingen din mamma eller pappa eller båda för min föräldrar hjälpte mig när de skildes då jag bara isolerade mig själv, fick nästan en ätstörning och började skära mig❤️❤️
  /Hej
 • Låtsas vara lycklig. Om du låtsas tillräckligt länga så blir du lycklig. Det fungerade för mig.
  /Alias
 • Mina föräldrar skildes när jag var väldigt liten, så jag minns inget av det. Jag är kanske inte helt rätt person att svara på detta men eftersom du är så pass gammal kommer du ha rätt till att välja hur du vill ha det. Kanske vill du bo varannan vecka eller hälsa på en förälder på helgerna eller liknande. Jag förstår att du går igenom någonting väldigt jobbigt. Du kanske kan tänka att vissa saker kan bli bättre efter detta, till exempel om det har varit bråkigt i din familj innan.
  / tjej 17
 • Jag har oxå skiljda föräldrar. Det kan vara jobbigt ibland men jag håller alltid kontakten med min pappa när jag är hos mamma. Jag känner ju ibland att det är något som saknas men jag har blivit van🥰 Jag tycker bara att du ska fortsätta kämpa❤️
  / tjej 13
 • Prata med kurator eller med någon på ungdomsmottagningen. Kurator på skolan är väl svårt just nu, men även om ungdomsmottagningarna är stängda så brukar de kunna prata via nätet.
  /M

Mer på UMO

Stöd på telefon, chatt och mejl

Här finns listor med ställen du som ger stöd på telefon, chatt och mejl.

Artikel

Må dåligt

Alla mår dåligt ibland. Du kanske har varit med om något jobbigt, oroar dig eller så vet du inte varför du känner som du gör. Det finns flera sätt att må bättre.

Artikel

Film: Tips för att må bra

Här är några tips på saker du kan göra själv, för att må bättre.

Till toppen av sidan