Panik - lämna sidan!

Mina föräldrar är skilda!

Hej,

Jag är en tjej på 14 år som bor i södra sverige. Mina föräldrar är skilda sedan ca 11 år tillbaka, och jag bor varannan vecka hos mamma, varannan hos pappa. Ibland tycker jag detta är sjukt jobbigt, och jag har upptäckt att det inte finns mycket om just detta med att flytta mellan olika föräldrar här på internet. Jag bestämde mig alltså för att skriva själv, så detta är till er som känner samma som jag gör.

Mina föräldrar skilde sig när jag var tre år gammal. Anledningen var att de inte kom överens om vad som var viktigast i vår familj. Jag var ju så liten så det enda jag kommer ihåg är sånt min hjärna själv fantiserat ihop, vilket både är bra och dåligt.

Jag tycker det är bra för att jag inte mår dåligt över själva skilsmässan, men samtidigt är det sämre eftersom jag aldrig kunde välja. Hade det hänt idag hade jag valt att bo mer med min mamma och mindre med pappa, då hans och min relation är ganska dålig. Jag önskar att jag hade fått den chansen redan då, för jag tror att mycket hade ändrats i mitt liv då.

Jag byter hem varje söndag, och det går i vågor. Vissa veckor är det inga problem, men ibland (oftast när jag ska till pappa) mår jag dåligt över det. Jag flyttar med mig nästan alla mina kläder, fotbollssaker, instrument, böcker och allt annat jag tycker om vilket är sjukt påfrestande. Mamma undrar om det finns något vi kan göra för att underlätta, men jag tror inte problemet är hur det görs, utan att det görs. Det är jobbigt.

Ibland önskar jag att mina föräldrar fortfarande bodde ihop. Jag undrar hur det hade sett ut då. Mamma hittade en ny kille snabbt efter hon hade flyttat från pappa, och han är ett as. Jag hatar honom och han hatar mig. Pappa är ensam men jag vet att han är inne på match och sånt hela tiden trots att han aldrig säger något till mig.

Till andra ungdomar i min situation... Ja, det är svårt att veta vad man ska säga, för allt låter så kliché: det går över, ni tar er igenom det osv. Jag önskar verkligen att era familjer fungerar bra, och vad som än händer så är en skilsmässa eller liknande aldrig ditt fel.

/E
Till toppen av sidan