Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Pappa pressar mig att prestera på hockeyn, hjälp!

Min pappa ställer för mycket press på mig att jag måste prestera på topp varenda match, hjälp! Vad ska jag göra?

/Hockey

Svar:

 • Du kan aldrig göra bättre än ditt bästa om du verkligen brinner för något. Det är orimligt av honom att begära att du ska prestera bättre, försök hitta en kväll då du kan sitta ner och prata med din pappa om detta, eventuellt prata med en annan familjemedlem som kanske kan förmedla dina känslor till din pappa så att han förstår. Kom ihåg att alltid göra saker för att du vill göra det, inte för att någon annan förväntar sig att du ska göra det!
  /Amy 19
 • Jag spelar hockey själv och föra året så spela jag med killarna. Men jag va utanför och jag visste inte hur jag skulle säga till min pappa att jag ville sluta spela med killarna och bara med tjejerna. Det är en sak som man måste säga till om för annars så kommer du kanske hata sporten för att du får press på dig med att du tycker det är roligt men inte med pressen. Säg till att du känner att har för mycket press på dig. Jag hoppas att allt blir bra
  /En hockeytjej
 • Hej Hockey! Först och främst borde du prata med din pappa, om det känns svårt att prata kanske du vill skriva ett brev, mess eller liknande. Har du någon annan vuxen att prata med? Exempelvis mamma din eller någon annan du litar på? Viktigt att komma ihåg är att man kan inte vara på topp jämt, det är okej att ha svackor ibland!
  /Andreas
 • Tänk såhär, du kan inte göra bättre än ditt bästa. Försök att sätta dig med din pappa och prata med honom lugnt och förklara hur du känner. Lycka till!!
  /Julia
 • Är det verkligen du som vill spela hockey eller är mer så att din pappa vill att du ska göra det? Det finns inget krav på att alltid vara bäst, man kan inte vara bra på allt eller bäst varje gång man gör något. MAN KAN INTE VARA BÄST HELA TIDEN. Jag tycker personligen att din pappa vara får acceptera att du inte kan vara skitbra på varje match.
  /Anonym
 • Säg ifrån!
  /Anonym11
 • Prata med honom! Berätta hur du känner när han pressar dig så hårt. Det är det enda du kan göra, om du nu inte vill fortsätta pressas.
  /Latmasken
 • Prata med honom, det kommer fungera säkert.
  /n

Mer på UMO

Egna berättelser

Min mamma är så jobbig

Om jag tex inte "uppför" mig så får jag inte gå ut eller gå till min träning. Ok, jag förstår om jag inte får gå ut med mina vänner, men vad har min träning med att göra. Jag förstår verkligen inget.

Artikel

Hitta din ungdomsmottagning

Hitta din närmsta ungdomsmottagning.

Till toppen av sidan