Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Någon mer som byter för mycket bilder och mår dåligt?

Jag har i 3-4 års tid bytt bilder med killar, vilket jag senaste året insett är som ett självskadebeteende. Jag har bytt bilder med så många killar att jag verkligen inte kan minnas alla, men aa minst 300 grabbar iaf. Jag mår dåligt över att jag söker den uppmärksammheten och bekräftelsen men kan ändå inte sluta.

Jag har försökt prata med alla mina vänner om det men det känns som de ej tar det på allvar, eftersom de säkert inte vet hur illa det faktiskt är. Jag kan lixom byta bilder med 5-6 grabbar på samma gång bara för att få bekräftelsen att jag är fin och duger.

Detta har ju lett till att jag endast haft sexuella relationer med killar eftersom det är det ”enda” jag duger till. Jag undrar verkligen om det är någon mer som har problemet? För det känns som att jag är helt ensam med det, vilket bara får mig att skämmas mer över det:(

/Tjej på snart 17

Svar:

 • Om du vill sluta med det, jag har ingen egen erfarenhet så det kan vara ett dumt förslag, och inte kan göra det direkt rakt av så skulle jag föreslå att du kan trappa ner på det, typ som när man ska sluta röka eller dricka. Försök prata med dem mer och inte skicka bilder så ofta och försök att inte göra det när dem ber om det. Du behöver kanske inte sluta helt utan bara delvis till att börja, sen kan du sluta. Om de inte vill prata utan bara byta bilder så försök sluta prata med dem. För att se till att de inte tjatar skulle jag rekommendera att du säger att du inte vill göra det längre och sedan blockar dem om de inte accepterar det. Du kan också gå till ungdomsmottagning eller kurator och se om du kan få hjälp där, det borde du kunna få. Se det inte som något du är ensam om och behöver skämmas över, det har troligen utvecklats till ett sorts beroende och det är svårt att bryta, speciellt själv. Lycka till!
  /M
 • Du har absolut ingenting att skämmas över och du duger precis som du är! Då det är ett problem för dig och något du mår dåligt över skulle jag föreslå att söka hjälp hos en psykolog eller någon annan anförtrodd, så att du kan få hjälp och prata om dina känslor.
  /Tjej
 • Asså det där låter jättejobbigt så det kan inte vara bra för just dig. Du är dessutom endast 16 år så om du skickar väldigt utmanande bilder (mer än sexuell posering) där du finner dig själv i situationer som du skulle kunna ta skada av (samlag etc...) kan den som aktivt tar del av ditt material göra sig själv skyldig till barnpornografibrott. Likaså om den du byter bilder med skulle vara under 18 år om den personen skickar sexbilder. Jag har själv aldrig varit med om något liknande men när jag blir deprimerad, för när jag läser ditt sista stycke där du beskriver hur det känns som om allt du duger till är att ha sex med så verkar det som om du är väldigt deprimerad, brukar jag tänka i något jag valt att kalla för överlevnadstankar. Det går ut på att man tar en dag i taget och endast planerar för det som kan hjälpa att hålla en vid liv för stunden. Detta är dock inget hållbart sätt att lägga upp sin tillvaro på. Förr eller senare kraschar man och ju längre man skjuter upp kraschen ju hårdare brukar den tyvärr bli. Det kanske låter dramatiskt men när det är som värst så kan det hjälpa att tänka lite på sig själv. Den här pandemin gör inte saken bättre, vi har mer fritid än vad vi är vana vid och då får sexmissbrukare det lite jobbigare. Jag är själv sexmissbrukare då jag kan lägga ned kopiösa mängder tid på att runka min kuk av stress, depression, ångest osv... Som sagt tror jag det här är ett symptom på karantän (varken jag eller mina nära får bli sjuka för vi har nedsatt immunförsvar hela bunten och går på medicinering). Jag skulle dock inte säga att sexbilder är ett problem utan snarare våra omständigheter. När jag känner att jag börjar bli runksugen men känner att jag måste sela in mina hästar så att säga för att inte bli helt tokig brukar jag starta ett datorspel. Kanske vore något för dig? Försiktigt bara, jag har hört att vissa har lätt för att "trade in" ett beroende mot ett annat men i ditt fall kanske det inte gör något om vi inte är helt hundra på att det du gör överhuvudtaget är lagligt? Bättre att vara beroende i något som är lagligt än olagligt tänker jag... Med andra ord gynnar den här situationen ingen, helt ärligt talat. Hoppas du mår bättre snart och hoppas att situationen i sin helhet blir bättre! Jag tror vi alla skulle må bättre av ett slut på karantän, psykiskt och fysiskt.
  /Den kroniska onanisten som fick sår på kuken av att runkat en hel dag. Jag bjuder på skrattet :)
 • Hej! Jag förstår precis hur du känner. Förra året hade jag precis samma problem och har till och från trillat tbx i de nu med. Det här med att behöva få bekräftelse o få höra att man är fin och duger. Även fast den uppmärksamheten inte alls är äkta. Jag har alltid haft dåligt självförtroende o aldrig riktigt tyckt att jag har en fin kropp. Men jag har insätt att den ända lösningen för detta problemet är bara helt enkelt att ta tag i problemet o säga ifrån. Jag vet att det är mycket lättare sagt än gjort, men det finns inget annat o göra för att bli kvitt problemet. Skaffa bättre självförtroende och bygga upp dig själv på nytt, acceptera den du är, titta dig i spegeln och vara stolt över de du ser. Det är svinsvårt jag vet, men du klarar de, precis som jag gjorde, jag tror på dig!
  /18 årig tjej
 • Du måste få bättre självkänsla, du duger som du är! t.ex när du skrev "bekräftelse" på att du duger, ingen kan säga till dig att du varken duger eller inte gör det! Gilla dig själv som du är. Man ska inte tveka på sig själv. Jag vet inte om du har kille eller inte men om du har det så gillar han dig som du är och inte någon annan.
  /#L
 • Nja det är ju inget fel i sig att byta bilder om du känner dig bekväm med det men eftersom att du skriver att du mår dåligt av detta är det nog bäst om du slutar med detta. Du skriver att du gör allt detta för att du vill ha bekräftelse, kanske är det bäst om du söker bekräftelse från personer du känner lite närmare och bryr dig mer om. Kanske kan du till exempel be dina föräldrar och vänner att säga fler snälla saker till dig.

  Sedan är ju den andra delen av problemet om du vill sluta att dessa killar kan bli arga eller nåt liknande, men eftersom att du egentligen inte känner de flesta av dem kanske det inte gör någonting utan du kanske bara kan blocka dem. Men detta utgår ju ifrån att du vill ha någon förändring, annars kan du ju fortsätta som vanligt.
  /And Peggy
 • Same
  /:):
 • Mitt tips till dig är att försöka tänka på att du duger precis som du är och att du måste sluta eftersom att du mår dåligt av det. Du kan även tänka på fler saker som du tycker att du gör bra, till exempel om du är bra på att rita eller om du är bra på ett ämne i skolan. Du kan även prata med någon som du litar på som till exempel en kurator.
  /Tjej 16, som har gjort det

Mer på UMO

Frågor & svar

Är det dåligt att skicka nudes?

Jag vill gärna skicka nudes till en kille jag känner lite, men jag är lite rädd att de kan spridas.

Att prata med någon

Innehåll om att prata med någon.

Egna berättelser

Polisanmälde att de spred nakenbilder

Jag blir ledsen och orolig för att det tjejerna hade gjort var att de tog foto på nakenbilderna (två stycken) från en annans telefon. Jag fick dagen efter reda på att det hade spridits. Jag blev jätteledsen och visste inte vad jag skulle göra. I början var det jättemånga som spred ryktet och vissa gick runt och spred/visade bilderna.

Svara varandra

De hotar att skada min familj om jag inte skickar nudes

Personer har hotat och sagt att jag måste skicka nudes. Jag känner inte personerna men de har hotat att skada min familj om jag inte gör det. Jag vågar inte prata med mina föräldrar, vad ska jag göra?

Att skada sig själv

Innehåll om självskadebeteende.

Till toppen av sidan