Panik - lämna sidan!
Jag

Sexuell läggning och könsidentitet

Här kan du läsa innehåll om sexuell läggning och könsidentitet.

Aktuella artiklar

Sexuell läggning

Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer du blir attraherad av har.

Queer - att slippa definiera

Att vara queer kan handla om att bryta mot så kallade normer för sexualitet, relationer eller kön.

Trans och cis

Det går att fundera mycket på om man är kille, tjej eller något annat. Och om man vill kalla sig trans, cis eller något annat.

Asexualitet

Vissa personer blir kåta, men vill inte ha sex med andra personer. Andra vill ha sex utan att vara kåta. En del blir kära men vill inte ha sex.

Komma ut

Att komma ut kan vara att du berättar eller visar öppet att du är hbtq-person, till exempel homosexuell, bisexuell eller transperson. Det kan vara för dina kompisar, din familj eller personer i skolan eller på jobbet.

UMO frågar: Hur kom du ut?

Alla har rätt att älska vem eller vilka de vill, och själv bestämma vilket kön de har. Ibland kan det vara svårt att vara öppen med vem man är inför andra. Här kan du läsa hur andra har gjort när de kommit ut.

Hetero överallt

Olika läggningar har alltid funnits. Ändå handlar väldigt många serier, filmer och låttexter om kärlek mellan en kille och en tjej. Nästan som om det bara fanns heterosexuella i världen. Och vissa tycker fortfarande att det är konstigt när någon visar öppet att hen inte är hetero.

Könsbekräftande vård och behandling

Du kan ändra på ditt utseende och din kropp, för att få den att stämma bättre överens med det kön du känner dig som. Att ändra på sin kropp med till exempel hormoner brukar kallas för könsbekräftande behandling.

Till toppen av sidan