Panik - lämna sidan!
Fråga

När får man orgasm som tjej?

Fråga

Det är så att jag inte vet riktigt när man får orgasm om man är tjej. För orgasm är väl samma sak som när man säger att man kommer? Är det då på samma sätt som för en kille?

Svar

Det känns nog ganska lika för killar och tjejer att få orgasm. Men det kan kännas olika mycket vid olika tillfällen, både för killar och tjejer. Ibland bara som en skön känsla i någon sekund, som kanske övergår i darrningar eller en varm känsla i underlivet.

Andra gånger känns det starkare. Som att du spänner dig i hela kroppen och kanske håller andan tills orgasmen kommer. Musklerna i underlivet kan vibrera och dra ihop sig under flera sekunder.

Att onanera och smeka sig själv är ett bra sätt att ta reda på vad du tycker är skönt. Det kan göra det lättare att få orgasm tillsammans med någon annan om du redan innan har tränat upp förmågan själv först.

Man kan säga att man ”kommer” när man får orgasm, oavsett vilket kön du har. För killar är det också vanligt att säga att de får utlösning. Då brukar man mena orgasm, även fast själva utlösningen egentligen är sperman som oftast kommer samtidigt som orgasmen.

Det kan också komma vätska i samband med orgasm för tjejer. Men den märks ofta inte lika tydligt som hos killar, eftersom det redan är vått och halkigt i slidmynningen av den vätska som bildas när tjejer är kåta.

Med vänliga hälsningar
Therese Zetterqvist Eriksson, barnmorska.

Mer på UMO

ArtikelOrgasm

Att komma, att det går för en eller att man får orgasm är flera namn på samma sak. Det blir skönare och skönare, känslan blir som starkast och sen släpper det.

ArtikelHur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och något som både du och den eller de du har sex med njuter av. Du kan behöva prova dig fram för att upptäcka hur du kan göra för att ni ska njuta. Till exempel var på kroppen beröring eller smekningar känns skönt och vad ni kan göra.

Till toppen av sidan