Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Jag är kär i min lärare, vad ska jag göra?

Fråga

Jag är en tjej som går i gymnasiet och är fruktansvärt kär i min lärare. Jag är inte helt säker men jag tror att han känner liknande för mig. Däremot är det stor åldersskillnad och det gör mig lite orolig. Vad ska jag göra?

Svar

Det är inte ovanligt att bli förälskad i eller att ha fantasier om en lärare.

Men, även om din lärare skulle ha samma känslor som du får han inte inleda en relation med dig. Du är i en beroendeställning till honom eftersom han till exempel sätter dina betyg. Även om du väljer att visa för läraren att du är intresserad av honom, så är det lärarens ansvar att aldrig inleda en kärleksrelation med dig.

Tyvärr måste man ibland acceptera att det finns hinder som gör det omöjligt att ha en kärleksrelation. 

Att vara kär eller åtrå någon fast man vet att det inte går att inleda en kärleksrelation kan kännas svårt. Men ibland kan det även vara härligt att bara vara förälskad och fantisera om någon på avstånd.

Vill du prata mer med någon om hur du känner kan du göra det med en någon du litar på, till exempel en förälder, en kompis, en släktning eller en kompis föräldrar.

Du kan också prata med någon som jobbar på en ungdomsmottagning, kuratorn eller skolsköterskan på skolan. De är vana att prata med unga om till exempel kärlek och relationer.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Mer på UMO

Egna berättelser

Fick hjälp och blev kär i kuratorn

Hon hjälpte mig verkligen och jag är så tacksam. Men efter några veckor började jag känna känslor för henne och jag började bli nervös och blyg att prata med henne. Jag var småkär kan man säga, asså jag kunde inte vara ihop med henne men jag älskade hennes kramar.

Artikel

Olycklig kärlek

Ibland är det jobbigt att vara kär. Det brukar bli bättre efter ett tag, även om det inte känns så.

Svara varandra

Läraren kollar på våra kroppar - vad kan jag göra?

I min klass jobbar en hjälplärare och jag tycker han beter sig väldigt skumt och obehagligt. Han brukar ofta kolla på alla tjejer. Får panik när jag ser att han kollar på tjejernas nedre delar och bröst. Men vågar inte säga något.

Till toppen av sidan