Panik - lämna sidan!
Fråga

Jag är kär i min lärare, vad ska jag göra?

Fråga

Jag är en tjej som går i gymnasiet och är fruktansvärt kär i min lärare, jag åtrår honom. Jag är inte helt säker men jag tror att han känner liknande för mig. Däremot är det stor åldersskillnad och det gör mig lite orolig. Vad ska jag göra?

Svar

Det är inte ovanligt att man blir förälskad eller har fantasier om en lärare.

Men, även om din lärare skulle ha samma känslor som du får han inte inleda en relation med dig eftersom han arbetar på din skola. Man kan säga att du är i en beroendeställning till honom eftersom han till exempel sätter dina betyg. Även om du väljer att visa för läraren att du är intresserad av honom så är det lärarens ansvar att aldrig inleda en kärleksrelation med dig.

Tyvärr måste man ibland acceptera att det finns hinder som gör det omöjligt att ha en kärleksrelation. Det betyder inte att det är något fel på en, utan det är bara så det kan vara ibland.

Att vara kär eller åtrå någon fast man vet att det inte går att inleda någon kärleksrelation kan kännas svårt. Men ibland kan det vara härligt att bara vara förälskad och fantisera om någon på avstånd.

Om du skulle vilja prata mer med någon om hur du känner kan du vända dig till någon vuxen som du har förtroende för. Kuratorn på skolan och skolsköterskan kan du också samtala med. De är vara vana att prata med unga om kärlek, relationer och sex.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Till toppen av sidan