Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Fick hjälp och blev kär i kuratorn

Hej jag är en tjej på 13 år och jag har varit kär. Fast i en lärare som också är en tjej, fast jag brukar inte bli kär i tjejer. Jag är inte emot att vara homosexuell om ni tror det, nej nej. Allt började när jag mådde dåligt, verkligen jätte dåligt. Jag hade självmordstankar och började skada mig. 

En dag så gick jag till kuratorn på skolan, jag var inte kär i henne då, men jag tyckte om henne som lärare och person. Jag fick hjälp och ja, jag börja inse att skada sig var absolut inte bra. Hon hjälpte mig verkligen och jag är så tacksam. Men efter några veckor började jag känna känslor för henne och jag började bli nervös och blyg att prata med henne. Jag var småkär kan man säga, asså jag kunde inte vara ihop med henne men jag älskade hennes kramar. Jag tyckte om henne på ett speciellt sätt. 

Hon är så rolig, snäll, trevlig och lite sprallig. Jag började tycka om henne mer och mer typ. Men jag blev mer och mer nervös och blyg. Och lite rädd för att säga fel eller nått. Nu har jag ju bytt årskurs och nu har jag inte henne. Jag saknar henne så jäkla mycket och jag brukar se henne lite då och då. Hon är så trevlig, snäll och omtänksam. Tänk att jag har varit kär i en lärare, har aldrig hänt mig förut. 

Detta var min lilla berättelse och vill bara säga till alla er där ute som mår dåligt att det finns hopp och det hjälpte mig mycket när jag sökte hjälp.

/Tjej 13

Mer på UMO

Att ta hjälp

Innehåll om att ta hjälp.

Artikel

Nedstämdhet och depression

Nedstämdhet går ofta över efter ett tag. Det finns saker du kan göra själv för att må bättre och du kan få hjälp om du behöver.

Till toppen av sidan