Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur vet jag att det är en fontänorgasm och inte kiss?

Fråga

När jag får orgasm tror jag att jag får en fontänorgasm, men vätskan som kommer ser ut och luktar som urin. Jag tycker det är jättejobbigt för jag vill ju inte kissa när någon slickar mig. Kan det vara så att det är urin? Hur vet jag att det är en fontänorgasm och inte kiss?

Svar

Det går inte att svara säkert på vilken vätska det är som kommer när du får orgasm. Att titta och lukta på vätskan kan vara ett sätt att ta reda på vad den innehåller. 

Den vätska som kommer vid en fontänorgasm kommer från körtlar som ligger runt urinröret. Vätskan brukar vara genomskinlig eller ibland lätt mjölkig. Den innehåller bland annat ämnen som brukar ge den en sötaktig doft och smak.

Urin har en annan kemisk sammansättning än den här vätskan. Därför är den annorlunda, både när det gäller konsistens och innehåll. Urin innehåller framför allt salter och vätska.

Om du känner dig osäker eller tror att det är urin som kommer kan du kontakta en ungdomsmottagning eller vårdcentral för hjälp.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Artikel

Orgasm

Orgasm får du när du är kåt och den sköna känslan blir som starkast. Du kan få orgasm när du onanerar eller har sex med någon. Orgasmer kan kännas olika starkt och pågå olika länge.

Snippan

Innehåll om snippan.

Artikel

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Till toppen av sidan