Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Vad är den gulaktiga vätskan från penisen?

Fråga

Varje morgon när jag vaknar så har det runnit ut nåt gult i kalsongerna. Det luktar inget, det kliar inte och jag har inte heller ont. Vad kan det vara? Är det flytningar? Och vad beror det på?

Svar

Ja, det låter som att det är flytningar du beskriver.

Flytningar från penisen beror oftast på en infektion i urinröret. I många fall är det en könssjukdom som är orsaken, och ofta är det klamydia eller gonorré.

Jag tycker att du ska börja med att testa dig för könssjukdomar om du har haft sex utan kondom. Det kan du göra på en ungdomsmottagning, vårdcentral eller en hud- och könsmottagning.

Om testerna visar att du inte har någon könssjukdom eller om du inte har haft oskyddat sex, och flytningarna fortsätter, tycker jag att du ska boka en tid hos en läkare på en vårdcentral. För då kan det vara en annan slags infektion.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Artikel

Vårdcentral

En vårdcentral är en mottagning som du kan kontakta för allt som handlar om hälsa och sjukdomar. Mottagningen kan kallas olika saker på olika ställen i landet, till exempel hälsocentral, husläkarmottagning eller distriktsläkarmottagning.

Artikel

Hud- och könsmottagning

På en hud- och könsmottagning kan du få hjälp med sånt som handlar om underlivet, könssjukdomar eller graviditet. Mottagningarna kan kallas för olika saker på olika ställen. De kan till exempel heta Sesam, Hud- och venereologmottagning, STI-mottagning eller STD-mottagning.

Till toppen av sidan