Fråga

Är det bra att träna med en app?

Fråga

Jag har på något sätt blivit beroende av att träna med en app som jag har på mobilen. Det har blivit så att varje gång jag äter något så tränar jag med den appen efteråt, för att jag vill bli smal. Nu vet jag inte hur jag ska göra? Är det här ett bra sätt att träna på?

Svar

Om du klarar av att plocka bort appen tycker jag att du ska göra det, så snart som möjligt. Den är förmodligen inte anpassad för ungdomar, utan för vuxna som har övervikt.

Snabb viktnedgång är alltid en hälsorisk, och för ungdomar är det extra farligt. Kroppen bryter ner sig själv och man mår allt sämre både kroppsligt och psykiskt.

Det är vanligt att viktnedgången gör en ännu mer fixerad vid träning, vikt och mat. Om du inte har övervikt ska du aldrig försöka minska i vikt.

Jag tycker att du ska prata med skolsköterskan på din skola. Mat, träning och vila behöver vara i balans för att du ska må bra. Så ju mer du tränar, desto mer behöver du äta. Och du behöver också mer tid för återhämtning och vila. Skolsköterskan kan hjälpa dig att hitta balansen på mat, träning och vila.

Med vänliga hälsningar

Anna Karlsson, dietist

Aktuella artiklar

Till toppen av sidan