Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Tack för din berättelse!

Om vi väljer att publicera den kommer den att finnas på sajten om några dagar.

  • Handlar din berättelse om att du mår dåligt?Det är bra att du har tagit steget att skriva om hur du mår men vi tycker också att det är viktigt att du får hjälp att må bättre. Berättar för någon hur du mår.  Använd gärna det du skrivit till oss när du söker hjälp.
  • På UMO.se finns mycket innehåll om att må dåligt och tips på hur du kan ta hjälp. Ring 112 om du är i fara och det är bråttom.
  • Har du en fråga du vill få svar på?
    Är det en faktafråga kan du söka här på sajten eller kontakta en ungdomsmottagning.
    Vill du få svar från andra unga? Då kan du kan du skriva till Svara varandra.

Tillbaka till sidan för egna berättelser!

Mer på UMO

UMO-podden

Självskadebeteende - hur slutar jag?

44. "Jag trodde det var omöjligt att sluta, men det gick. Nu mår jag bra."

Frågor & svar

Kan fillers och skönhetsoperationer ge bättre självkänsla?

Hur stor är risken att man blir som beroende och vill ändra fler och fler saker med sin kropp? Jag har alltid varit missnöjd med min kropp. Jag är ful och mina kroppskomplex gör att jag har väldigt låg självkänsla.

UMO-podden

Hur kan jag gilla min kropp?

27. "Jag insåg hur ovanlig bilden jag lagt upp på mig själv var. Det blev liksom en världsnyhet att jag såg ut som jag gjorde och var nöjd med det".

Frågor & svar

Jag känner grupptryck att titta på porr

Alla mina kompisar tittar på porr och ibland gör vi det tillsammans. Jag tycker det känns äckligt och vill egentligen inte. Men det är svårt att vara den enda som inte vill.

Artikel

Bråkigt med föräldrar

Det är inte konstigt att bli arg på sina föräldrar eller andra vuxna ibland. Att ha olika åsikter eller att bli osams då och då är vanligt. Men du ska inte behöva känna dig rädd eller kränkt. Du kan få hjälp av andra vuxna om det är så bråkigt hemma att du mår dåligt av det.

Frågor & svar

Pojkvännen tjatar om hårt sex

Min kille vill ha hårt sex och göra saker med mig som han har sett i porr. Han kan säga nedsättande saker till mig när vi har sex och han vill ta strypgrepp och smiska mig på rumpan.

Artikel

Dricka för mycket eller för ofta

Olika personer reagerar olika på alkohol. Det går inte att säga exakt vad som är att dricka för mycket. Men du dricker för mycket om du mår dåligt eller får problem. Då är det viktigt att du gör något åt det. Det finns bra hjälp att få om du vill dricka mindre eller sluta dricka.

Till toppen av sidan