Panik - lämna sidan!

Mina föräldrar skilde sig, det blev mycket bättre!

Det var lördag och jag satt vid matbordet och åt lunch när pappa plötsligt sa att vi måste berätta en sak för dig, gumman. Pappa började prata, men efter ett tag så brast hans röst och tårar rann ner för kinderna. 

Vi ska skilja oss, sa mamma. Va!? ropade jag. Först fattade jag inte att de verkligen skulle göra det, men när chocken hade lagt sig så brast jag i gråt. Varför gör ni såhär!?, skrek jag arg och ledsen. Varför!?Sedan sprang jag till mitt rum och lämna pappa gråtandes och mamma med ett förvånat uttryck i ansiktet.

Några månader efter det, så hade mamma hittat ett hus och hon skulle flytta dit. Det var hemsk! Jag var jätteledsen och pappa var väldigt tyst. Vi stod på trappan och såg på medan mamma körde iväg med sin bil till sitt nya hus.

Tanken på att inte få träffa henne på en vecka kändes ... tom, väldigt tom. Jag var ledsen halva veckan och grät mig till sömns på natten. Ett tag så orkade jag inte gå till skolan och fick stanna hemma.

Jag saknade allt med mitt förra liv. Hur familjen hade varit, kramarna, filmkvällarna, ja, till och med bråken! Allt saknade jag, verkligen ALLT.

Nu har det gått ett år sedan skilsmässan och jag har vant mig. Livet blev mycket bättre efter att mamma flyttade och jag fick bo hos dem varannan vecka. ❤️ Och jag vill bara säga det, till dem som har nyskilda/separerade föräldrar, det BLIR bättre! Det kan ta en vecka, eller flera år, men det ordnar sig! Jag lovar🤩

/Tjejen som har blivit bättre i själen!

Mer på UMO

Svara varandraTips när ens föräldrar ska skiljas?

Jag fick veta det för några veckor sedan och blev jättechockad. Vad kan jag göra för att inte må lika dåligt längre?

Fråga UMOHur berättar jag att mina föräldrar ska skiljas?

Jag känner mina vänner jättebra, men ändå är det nästan som att jag skäms. Vad ska jag göra och hur ska jag berätta det?

Svara varandraHur ska jag veta vilken förälder jag ska bo hos?

Jag bor hos mamma men har börjat fundera vem jag ska bo hos. Jag har börjat lära känna folk vid min pappa och har det väldigt mysigt där. Hur ska man tänka?

FamiljUMO frågar: Hur ser din familj ut?

Familjer kan se ut på många olika sätt. Man kan tänka olika om vilka som ingår i ens familj. Här kan du läsa vad andra har skrivit om sina familjer!

Till toppen av sidan