Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Skönt att berätta för pojkvännen och att söka hjälp

Jag hade länge haft det tufft inom familjen. Och nu hade min bror börjat bli mer och mer hårdhänt. Jag tyckte det var jättejobbigt för han brukade slå och knuffas, ibland till och med sparkades han. Det var oftast när han blev arg, eller när jag sa något han inte tyckte om. Samtidigt har jag en familj där vi oftast inte pratar om sådant, så det var liksom svårt att berätta.

Efter ett tag träffade jag världens bästa pojkvän. Han är så snäll och gullig och bryr sig inte om hur jag ser ut. Till min lättnad kunde jag prata med honom om vad som helst. Och han lyssnade, utan att ställa några dumma eller jobbiga frågor.

En kväll när jag sov över hos honom och vi hånglade i hans säng, berättade jag allt. Och tårarna rann ner för kinderna, samtidigt var det en lättnad och få ut allt jag hållit inom mig. Jag visste även att han inte skulle berätta för någon.

Efter något år bestämde jag mig för att söka hjälp och då pratade vi om allt jag kände och hur jag haft det. Med det vill jag säga att, sök hjälp direkt! Det är mycket lättare och gynnar dig!!!

Mer på UMO

Artikel

UMO frågade: Vem pratar du med för att få stöd?

UMO ställde frågan "Vem pratar du med om du till exempel mår dåligt eller oroar dig för något?" Här är några av svaren.

Svara varandra

Hur var det för er första gången hos kuratorn?

Jag har tänkt på att gå till kurator på ungdomsmottagningen för första gången och ta tag i mina problem. Så jag har några frågor.

UMO-podden

Reportage: "Jag pratar om ångesten med en psykolog"

28. "Om jag inte hade gått och pratat med någon hade jag blivit deprimerad. Jag hade nog inte ens tagit mig upp ur sängen."

Svara varandra

Hur vågar jag gå till ungdomsmottagningen?

Och hur frågar jag min kusin att följa med mig dit?

Till toppen av sidan