Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Var utbränd och kunde inte gå

Samma vecka som jag fyllde 19 blev jag inlagd på neuro 1 på Karolinska. Det är en avdelning som specialiserar sig på intensiva hjärn- och nervsjukdomar. Orsaken? Jag kunde inte röra på mina ben och jag hade jätteont i min ryggrad. Men efter otaliga tester (b la två ryggmärgsprov) och tunga mediciner, insåg mina läkare att det var funktionell neurologisk symtom. Det betyder egentligen att fysiskt sett var det inget fel på mig. Men jag hade stressat så mycket (misstänkte att jag gick in i väggen ett halvår tidigare men ignorerade det) så det ända sättet min kropp kunde få mig att vila var om mina ben inte fungerade.

Jag fick åka till rehab i två veckor efter det och lära mig att gå igen. Och sen var jag sjukskriven 100% i tre månader, 80% i 6 månader och pluggade sedan på distans i två år. Är fortfarande inte helt återställd, orkar inte alls lika mycket som jag brukade, men det är bättre. Så ta hand om er. Stress är farligt och kan göra permanenta skador.
/Livi

Aktuella artiklar

Egna berättelser

Jag blev sjukskriven för stress

Här är det jag har lärt mig. Det jag är mest tacksam för är att jag har lärt mig hur jag ska hantera stress och ångest. Några tips är att göra yoga, träna mindfulness och göra andningsövningar. Var inte rädd för att prata med någon t.ex. en kurator, en anhörig, eller sjukgymnast. Testa dig fram vad som passar dig.

Frågor & svar

Jag har bra betyg men är ändå stressad, hjälp!

Jag tänker mycket på det här och känner mig typ aldrig glad. Jag pluggar jämt och hinner knappt med nåt annat. Har ni tips för hur jag kan må bättre men behålla bra betyg?

Till toppen av sidan