Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Jag gav tillbaka

Hej !

Jag är en tjej på 17 år, jag har ett självskadebeteende, jag har AHDH, redan som liten blev jag dömd för att JUST jag var den som stack ut. Jag blev mobbad varje dag i skolan och på nätet. Jag fick hur mycket  hat som helst. Det folk ej visste det var att jag blev sårad. Jag ville ej gå till skolan, så jag började isolera mig själv dag in och dag ut. I skolan satt jag alltid själv, gömde mig på rasterna.

Jag har fått veta av många att jag ej är omtyckt och det är ingen nyhet för mig för det visste jag redan innan.

Jag som 17 år har lider av depression och jag har ärr som påminner mig om hemska saker jag varit med om och vad jag har upplevt.

Men sen en dag fick jag ätstörningar, det var när jag gick i 6an. Alla kallade mig för "fetto, tjockis" osv. Sen en dag valde jag att svälta mig själv till döds för att jag ej orkade mera. Det gick så långt att jag fick anorexia pga folk. Folk fick höra i skolan att jag var på sjukhuset pga anorexian. Folk började förstå vad de hade gjort. Alla bad om ursäkt. Men för mig hjälpte det ej när jag blev 100% frisk igen.

Åren gick och gick och gick och till slut så gick jag i 9:an, men det förändrade ingenting. All mobbing kom tillbaka igen. All hat kom tillbaka igen. Ännu mer näthat kom. Jag fick en massa hatsms om att jag var en emofitta, att jag skulle cutta mig själv till döds o blah blah .

Sen en dag bestämde jag mig för att ge tillbaka. Det gjorde jag med, men ej med samma sak dom gett sig på mig med, utan att jag ignorerade dom alla.

Det hjälpte. Folk gav upp dom insåg jag ej tog åt mig längre att jag ej lyssnade på vad som sa. Sen 2015 mötte jag en underbar person. Han jag var ihop med innan det tog slut innan sommaren 2015.

Den killen jag har nu, jag berättade om allt jag hade varit med om och jag berättade om mina ärr. Han älskade mig för den jag var, han accepterade mig för att jag var/är jag, att jag ALDRIG skulle ändra på det.

Nu så idag är jag och den killen än ihop. Det är ett år ihopa o lite till. Denna person tog mig till toppen igen och det är jag verkligen glad för. Jag kommer aldrig lämna han oavsett vad pga han är verkligen guldvärd.

Så oavsett nån försöker trycka ner er, ta ej åt er, lyssna ej, ta det som om "OH okey, den personen pratade med en person som ej finns ".

För JUST DU där ute är verkligen GULDVÄRD. Du är ej hatad även om andra säger det. Du är älskad av många. SPECIELLT mig även om du ej vet vem jag är.

Tjej, 17 år Skåne

Mer på UMO

Artikel

Att sluta med självskadebeteende

Det finns mycket du kan göra för att sluta skada dig själv. Men du kan behöva hjälp från andra personer för att klara det, till exempel från vården

Artikel

Ångest

Nästan alla känner ångest ibland. Du kan få hjälp om ångesten gör livet jobbigt för dig.

Till toppen av sidan