Panik - lämna sidan!
Filmer: Att besöka en ungdomsmottagning

Att prata om mensvärk och graviditetsskydd på en ungdomsmottagning

Fotboll, mens och sex

Maryam har så mycket mensvärk att hon inte kan träna. Amanda har haft sex för första gången och är orolig för att hon är gravid. De får hjälp på en ungdomsmottagning.

Mer på UMO:

Filmer: Att besöka en ungdomsmottagning

Här kan du se filmer om hur det funkar att besöka en ungdomsmottagning. Till exempel när du har frågor om mensvärk, preventivmedel, penisen eller könsidentitet. Eller när du mår dåligt eller har problem med familjen.

Artikel

Sex första gången

Förlora oskulden, tappa oskulden eller sexdebut. Olika personer säger olika om att ha sex första gången. Tänk på att sex inte alltid blir som man tänkt. Och det är alltid okej att pausa eller avbryta.

Artikel

Mensvärk

Det är vanligt att få ont i magen när man har mens, och någon dag innan mensen kommer. Man kan också få ont i ryggen, ljumskarna, låren och huvudet. Men mensvärk är inget du ska behöva stå ut med, det finns flera olika sätt att lindra värken på.

Artikel

Det finns ingen mödomshinna

Många tror att det finns en hinna som täcker ingången till slidan. Men det är bara en myt. Det finns ingen mödomshinna, och det är inget som spräcks eller går sönder första gången du har samlag.

Till toppen av sidan