Panik - lämna sidan!
UMO-podden

Hur kan jag gilla min kropp?

Vanessa och Linda-Marie älskar sina kroppar, men så har det inte alltid varit. Tillsammans med UMO:s sjuksköterska ger de tips till en person med kroppskomplex.

– Jag har försökt banta hundra gånger i mitt liv, säger Linda-Marie. När jag var 20 år tröttnade jag på det och la ut en bikinbild med texten "Kan alla med platta magar lägga ut sina bilder så kan jag också det".

Bilden blev viral vilket Linda-Marie tyckte var kul men också sorgligt. Hon blev glad för alla fina kommentarer men ledsen för att hennes bild var så ovanlig. 

Vanessa hade också mycket komplex för sitt utseende när hon var yngre. Hon säger att ingen annan i hennes omgivning hade samma hudfärg eller kroppstyp. 

– Jag hade ätstörningar och tyckte inte om min kropp. Men nu för tiden tycker jag att jag är fett snygg, säger Vanessa. Förut la jag bara ut bilder där jag såg smalare ut men nu vill jag visa hur min kropp ser ut på riktigt. Det är normalt att ha valkar, bristningar och celluliter. 

Både Vanessa och Linda-Marie har tusentals följare på Instagram. 

Här är några av deras tips för att bli nöjd med sin kropp: 

  • Avfölj alla vars inlägg får dig att må dåligt. 
  • Följ personer som ser ut som du.
  • Skriv en lista på saker du är nöjd med.

Lyssna på avsnittet för fler tips!

Mer på UMO

Artikel

Kropp och utseende

Vem bestämmer vad som är snyggt och hur påverkas du av olika utseendeideal?

Svara varandra

Hur ska jag göra för att acceptera mitt utseende?

Jag känner mig så extremt ful, till den punkten att jag tror att ingen någonsin kommer att gilla eller vilja vara tillsammans med mig. Någon som vet hur man kan känna sig finare eller någonting man kan göra för att acceptera sitt utseende?

Svara varandra

Har ni också hudbristningar?

Jag har massor på vaderna , låren och höfterna är seriöst 90% hudbristningar . Snälla, skulle må så bra om nån kunde skriva så man kan relaterar.

Till toppen av sidan