Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ska jag sluta på min aktivitet?

Hej alla, jag har ett litet problem. Jag går på scouterna och det är min enda fritidsaktivitet. Annars så gör jag inte så mycket. Problemet är att jag inte orkar att gå ditt längre, jag orkar inte heller så mycket annat.

Jag vet inte mamma tycker att jag måste åka ditt för att ledarna har planerat mötena. Och att dom har lagt ner sin tid på det. Jag gillar scouterna men orkar inte. Och jag har en kompis som jag inte vill tappa kontakten med. Vad tycker ni att jag ska göra?

/Signe orkar inte längre

 

Svar:

 • Jag tycket du ska försöka komma på varför du är så trött och kanske försöka få hjälp med det. Jag tycker inte du ska sluta när du gillar det. Många gånger är aktivitet bästa sättet att minska trötthet, hur motsägelsefullt det än må låta.
  /22, f.d. scout
 • Jag tycker nog du ska fortsätta. Du har ju kompisen där! Och om man slutar kan det vara svårt att börja igen.  Är det kul när du väl är där? Försök sov mer?
  /H
 • Jag funderade också på att sluta på scouterna delvis för att jag inte kände att jag orkade och jag var ovän med en av mina kompisar som också gick på scouterna. Men jag slutade inte. Jag tycker du ska fortsätta. Energin finns där du behöver bara tvinga fram den. Börja på scouterna var ett av de bästa val jag någonsin gjort för man får uppleva så mycket. Fortsätt men om du verkligen inte vill fortsätta så sluta.
  /Scout på 13 höstar♀
 • Hej, jag har varit i liknade situation ett par gånger. Men i slutändan så är det du som har kontroll över allt och det är du som måste bestämma om detta är något du vill fortsätta med. Du ska bara göra det om det är kul. Men jag rekommenderar dock att hitta något annat som du kan göra på fritiden istället för scouterna, ibland behövs det bara lite förändring för att livet ska bli intressant igen.
  /Tjej 07
 • Om du inte tycker att det är kul så kan du ju sluta, men tycket du att det är kul så tycker jag att du ska fortsätta.
  /E

Mer på UMO

Svara varandra

Föräldrarna förbjuder mig att träna på gym

Jag har länge velat börja träna på gym men alltid fått den här responsen av föräldrarna: "Gör ett par armhävningar istället, det är bara pedofiler där, det kan finnas steroider där, lägg den tiden på att plugga eller vara med vänner".

Artikel

Bråkigt med föräldrar eller andra vuxna hemma

Det är inte konstigt att bli arg på och bråka med sina föräldrar eller någon annan vuxen hemma ibland. Men om du tycker att det är mycket bråk och att det gör er relation sämre, är det bra om ni försöker göra något för att lösa det.

Till toppen av sidan