Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Är det okej att onanera fast man är ihop med någon?

Är det okej att onanera själv när man är i ett förhållande? Jag är ihop med en kille och han är den första jag har varit sexuell med. Härom dagen bad han mig sluta onanera själv för att det gör honom obekväm och han känner att jag inte blir lika kåt eller sugen på att ha sex med honom om jag onanerar.

I början av förhållandet förklarade han att han var obekväm med porr så jag slutade kolla på det för hans skull. Han har även berättat för mig att han inte kan komma när han är själv för att det ger honom skuldkänslor, så jag föreslog att han skulle prata med en doktor eller terapeut men han vägrade.

Vi bor väldigt långt ifrån varandra och vi kan inte ses särskilt ofta. Jag kan förstå vad han menar om vi skulle bo ihop men nu gör vi ju inte det. Så är det fel av mig att känna att jag fortfarande borde kunna göra det ensam?
/Tjej 17

Svar:

 • Det är helt å hållet okej.
  /Maxim
 • Jag tycker så här, porr är en sak, eftersom det är att kolla på andra personer. Om en partner ej vill de så är det en sak, men om din partner inte vill att du ska kunna njuta av dig själv?? Det tycker jag är fel utav dem, att onanera är en viktig sak för ens sexuella mental hälsa. Du växer närmare dig själv, kan hitta vad du tycker om etc.

  Om personen ej vill att du ska kunna njuta av dig själv så vill de ej ditt bästa. Och via att ni bor långt ifrån, hur ska du annars underhålla dina sexuella känslor? + Att om du vet vad du vill ha via att onanera och fantisera så blir det lättare för er att njuta utav varandra.
  /Tjej 18
 • Ja det är klart du får onanera när du är i ett förhållande speciellt när ni bor långt ifrån varandra. Onanerande är inget som är konstigt och det kan inte han bestämma över om du får göra det när du är ensam.
  /16åring som vet
 • Du kan onanera även om ni är i förhållande, det är din kropp och du gör vad du vill med den. Och eftersom ni bor en bit ifrån varandra så kan onaneringen vara skönt när man inte kan träffas och ha sex eller ha sexuellt umgänge. Att onanera är ett sätt för dig att också lära känna din egen kropp, så jag tycker du ska fortsätta och pratar med honom om det.
  /Tjej 16
 • Att försöka förbjuda onani känns lite väl kontrollerande tycker jag, speciellt om ni inte ses ofta. Tycker inte att du ska ge upp på att försöka få iväg honom till en terapeut.
  /<3
 • Det är inte fel av dig alls att känna och tänka som du gör. Om du vill se på porr och onanera för du känner dig kåt, eller bara känner för det, så gör det! Visst, om din partner inte tycker om en specifik sak man gör så får man ju lyssna och ta hänsyn till det, men det är inte dåligt eller hemskt av dig att se på porr och onanera. Jag rekommenderar att ni diskuterar ämnet, varför han inte tycker om det och specifikt vad det är som han inte tycker om. Hoppas det här hjälpte på något sätt :) Lycka till!
  ///19 åring :)
 • Ja du ska kunna onanera i din privata ensamhet, jag tror hans oro är baserad på vem eller vad du tänker på när du blir kåt men då är det bättre att han säger det för annars uppfattar man hans krav som kontrollerande. Det är inte ovanligt att vilja sätta krav till viss del på sin partner pga osäkerhet eller morala gränser i ett förhållande men du ska inte förbjudas att onanera. Det är din kropp.
  /19
 • Du får inte känna skuld att ta hand om din kropp, kan han inte respektera dig och dina behov så bör du leta ny kille.
  /(Bengeboy)
 • Jag tycker att du ska onanera om du vill, det är din kropp! Jag tror inte att din sexlust försämras bara för att du onanerar själv, tvärtom skulle jag säga. Jag tror att han borde prata med någon om han inte kan komma själv utan att få skuldkänslor för så borde det inte vara. Kom ihåg att ingen har rätt att bestämma över din kropp och vad du väljer att göra med den när du är själv.
  /Tjej
 • Jag tycker verkligen inte att det är fel med att onanera ifall man är i ett förhållande. Hade jag varit i din situation hade jag försökt prata med honom och förklarat att du vill kunna onanera trots att ni är i ett förhållande. Det är din kropp och han ska respektera vad du vill göra och inte. Vill du onanera ska du få göra det.
  /Anonym Kille
 • Det är absolut inget fel med att onanera själv, särskilt eftersom ni bor långt ifrån varandra. Det är helt okej att onanera när man vill tycker vi.
  /Två tjejer, 15 år
 • Ja det kan man göra även fast man är ihop med någon men om man är ihop med någon så ska man nog inte göra det när hen ser på men man bästemmer själv
  /Amanda 14
 • Ja! Du borde absolut kunna onanera själv och komma utan honom! Det har du rätt till!
  /17/tjej
 • Såklart du får göra det, det är ju din kropp och du får onanera precis när du vill.
  /Tjej
 • Nej, man borde ha sex med den då istället.
  /anonym
 • Hej! Jag tycker att så länge du inte gör något som är ”fel” eller otrohet enligt någon av er båda är det okej. Förklara till honom att man blir inte mindre kåt av att onanera själv och annat. Lycka till <3
  /Tjej 17
 • Pulla på bara.
  /Kille
 • Det är så klart helt okej att onanera själv. Jag hade samma problem med en tjej för ett tag sedan. Men vi löste det genom att vi ringde varandra på FaceTime och filmade när vi onanerade, nästan som att ha sex.
  /Naughty
 • Ja såklart.
  /Thea 13
 • Ja, självklart det är din kropp! <3
  /Hello :)
 • Bah fortsätta gör slut ifall han inte respekterar dig men att kolla porr är lite över styr. Hitta någon annan annars.
  /No
 • Det är inte på något sätt fel oavsett hur långt ni bor ifrån varandra. Att han blir obekväm ligger på hans osäkerhet i att kunna få dig att njuta, vilket är en ganska vanlig oro många unga har. Porrindustrin får unga att sätta höga förväntningar på ens egen prestanda. Att han själv inte vill onanera är hans personliga val, det betyder inte att du behöver sluta med det heller.

  Onanerar du för att du inte njuter av sex med din partner så kan onanin vara ett tecken på brister i kommunikation i relationen. Stämmer det inte hos dig så behöver du inte oroa dig. Det är inget fel i att onanera i ett förhållande, snarast tvärtom. Det hjälper er båda att kunna utforska vad som funkar bäst för er och förstå sina egna preferenser. Onani kan istället vara hjälpsam i att förbättra er sexuella liv!
  /Pelin
 • Va? Såklart det är okej. Jag förstår ju det angående porr. Att han kanske jämför sig med dem och känner sig på något sätt dålig. Men DU får onanera. Det är DIN kropp. Sex är inte samma sak som att onanera. Du känner din kropp bäst och vet vad du gillar. Han kan inte säga så till dig. Prata med honom angående detta. Eller skriv ett meddelande: ”Jag onanerar för att jag tycker om det. Du får onanera precis när du vill (om du vill) - som jag också får.” Om han inte håller med är han bara att slänga bort. Gör slut med honom isåfall.
  //14 årig tjej
 • Det är din kropp, och i slutet av dagen är det alltid ditt beslut! Om du vill göra saker med din kropp så har han ingen rätt att säga nej till dig.
  /M
 • Jaaa. Det spelar ingen roll om du är i en relation eller inte men om du känner själv att det är nice så fortsätt med det så länge det känns bra. Men att kolla på porr enskilt i ett förhållande tycker jag inte är jätte okej? Men alla är olika!
  /Tjej 17
 • Onanera på, annars får han väl göra sig mer tillgänglig.
  /Tjej som föredrar sig själv lol
 • Jag anser att du har rätt att bestämma över din egen kropp. Jag kan förstå din killes känslor men i slutändan så är det ditt val hur du vill göra. Och om din pojkvän verkligen känner sig så osäker så borde han verkligen prata med en terapeut eftersom den ångest han känner kan vara ett symptom av något grövre.
  /En kompis
 • Onanera som du vill.
  /Hhh
 • Du gör vad du vill, om han inte vill fixa sina problem är det hans egen förlust, det är inte så att du sitter och tänker på en annan kille direkt så han borde känna sig hedrad.
  /Go girl
 • Jag tycker du ska göra det ändå! Det handlar ju om att du vill ha det skönt, och inte om att du vill bedra honom. Vet såklart inget om ert förhållande men det låter lite som att han vill kontrollera dig. Ta ett snack med honom igen.
  /Tjej
 • Det är helt okej ❤️
  /Tjej
 • Fortsätt köra, han kan inte bestämma vad du ska göra.
  //
 • Han borde inte bestämma över vad du gör sexuellt själv. Det är inte hans ämne att tränga sig i. Om du vill göra det så kör på .. Om han fortsätter klaga osv så tycker jag att du borde göra slut. Det är inte ditt ansvar över vad han vill att du ska göra med dig själv.
  /tjej 17
 • Såklart man kan! Du får onanera precis när du vill, om du inte vill att din pojkvän ska veta om det tex, så behöver du inte berätta. Du kan absolut onanera i ett förhållande!
  /Hej

Mer på UMO

Artikel

Myter om onani

Har du hört någon säga att onani kan påverka kroppen eller hälsan? Det stämmer inte. Att onanera är inte farligt på något sätt. Här går vi igenom myter om onani.

Artikel

Sexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och på andra ställen.

Till toppen av sidan