Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Känner mig obekväm att byta om med andra!

Hej! Eller nu vad man ska säga. Jag har ett stort problem! Jag känner mig inte bekväm med att byta om med andra killar i omklädningsrummet. Och jag tror att en av anledningarna är att jag inte gillar mitt kropp/snopp. Vad ska man göra? Om det ens finns något att göra?
/…

Svar:

 • Fokusera på något annat. Du kan ju försöka täcka för så gott det går med handduken så kuken inte syns allt för mycket. Samtidigt så tror jag inte att någon av de andra killarna bryr sig. Bry dig inte.
  /17
 • Jag tycker att du ska lyssna på dig själv, byt om på en toalett/bakom en handduk.
  /Hej
 • Börja med att byta om inne på toaletten. Annars kan du ju alltid prata med någon lärare och säga att du känner dig obekväm, så kanske får byta om i någon "special omklädningsrum" eller så.
  /Tjej
 • Om du har bytt om i omklädningsrum innan och ingen har sagt något så behöver det inte vara ett problem. Men: Vad man skulle kunna göra är att byta om efter alla andra har stuckit iväg. Om du inte har nog med tid för det så funkar det tyvärr inte. Jag tyckte inte om min kropp på samma sätt som dig när jag gick i 3an - 6an men jag fortsatte som vanligt och inget konstigt hände från vad jag kommer ihåg.
  /"Big" Chungus
 • Byt om och duscha efter idrott, det är viktigt för hygien. Alla kroppar och snoppar ser olika ut. Ingen bryr sig så mycket som du tror, alla vill bara duscha klart. Det är ingen som tänker på din snopp.
  /Kille med snopp
 • Det gör jag också jag börjar att komma in mycket i puberteten.
  /Olof
 • Det du kan göra är att du kan antingen ha en handduk som du vrider runt dig och så byter du i handduken, men om det fortfarande känns obekvämt så kan du bara gå in på toaletten och byta om.
  /15åring
 • bästa du kan göra är att inte tänka på det för andra killarna kommenterar oftast inte andras kroppar.
  /lliill
 • Hej, jag har samma problem som dig men det finns en sak som jag brukar göra och det är ATT VÄNTA TILLS ALLA SKA VARA KLARA MED ATT BYTA OM sedan när de går ut innan nästa klassen kommer in kan du hinna att byta om helt ensam utan att någon ska se dig.
  //hoppas att det hjälper
 • Alla känner vi olika och jag har inga problem med att byta om med klasskompisarna och jag tycker om att visa upp mig naken. Känn dig stolt över din kropp och snopp hela du är fin och unik. Var stolt över dig själv i alla lägen för du är unik 🤗
  /Peter 14
 • Jag hade också det problemet när jag var yngre. Men sen började jag gymma och behövde byta om i omklädningsrummet. Då gick det bort fort. Du kan byta om på en toalett. Eller vänta tills alla är klara. Mitt tips är att bara byta om. Man kommer att förstå att alla ser olika ut. Har olika former.

  Jag kan ta två vänner som ett exempel. Min kompis S. Han har som en utbuckning i sitt bröst. Asså att det sticker ut. Men min vän H. Han har en inbuktning. Det sticker in. Så dem är motsatsen av varandra. Men det är det som gör livet roligt. Alla är olika.

  Du är osäker om din kropp/snopp. Det är ju inte bra. Men eftersom det är din kropp så kan du bestämma dig för o göra något åt det. Mitt råd. Isolera inte dig från problemet. Möt problemet med öppna armar eller en knytnäve du väljer.
  /TM
 • Du kan ju gå in på toan och byta om.
  /Stela
 • Hej, jag känner likadant! Jag brukar byta om på toan men egntligen borde jag byta om bland de andra. Ha antingen en handduk runt dig eller gör som jag. Byt om på toan! Kom ihåg att det kan vara andra som känner likadant som du och du ska inte skämmas över någonting om dig själv både i utseende eller psykist.
  /Hej
 • byt om på toan
  /anonym
 • Är det så att du bara är obekväm med att du har en snopp? Eller kan det vara så att du är trans som jag är? Oavsätt så skall du kunna ha lite mer privacy så att säga. Kanske du kan se om du kan byta om på en toalett, eller när de andra är klara? Gillar själv inte detta, så känner igen mig.
  /Jesse 13 år.
 • Jag är en tjej som har haft samma problem jag byte om i toan om den va ledig men om den inte va de så byte jag om när alla hade gått och de va pissjobbigt för jag hörde alltid röster så jag stressade som fan. Jag vet att mitt svar är rörigt men jag försökte.
  /EVE
 • Hej, jag känner samma och brukar alltid gå in på toaletten och byta om där. Om det inte finns någon toalett tillgänglig så kan du hålla för en handduk runt din kropp. Det är väldigt många som känner så så du är inte ensam om det!
  /tomat
 • Har du funderat på om du är trans? Bara en tanke som slog mig när jag läste. Kan vara värt att titta närmare på det för att förstå utan fördomar och stereotyper. Var det inget så var det inget eller så blev det en möjlighet att förstå sig själv mer. ps trans är ett paraplybegrepp som innehåller många identiteter.
  /bara en tanke
 • Jag brukar gå in på en toalett och byta om men om det inte går så hittar jag någonstans oftast. Annars tar jag en handduk och snurrar den runt mig och sätter fast det på nåt sätt. Om du inte har en kort handduk så borde det gå.
  /Osäker hip-hop lyssnare
 • Så där känner jag också oftast, brukar tänka att min snopp är onormalt liten. Men skit i det, även om de ser den så kan de inte göra något mot dig. Inte som om de har kunskaperna som en kirurg att sätta in plast i kroppen för att göra kroppsdelar större?
  /Ramman
 • Gå in på toan och byta om eller ha t.ex. en handduk framför dig så ingen kan se.
  /Anonym
 • Hej, det kan vara så att du känner dig som trans/transsexuell eller icke binär. Så var det för mig i alla fall, jag ville inte heller byta om med killarna när jag gick i skolan.
  /Transperson
 • Vänta tills alla andra har gått ut.
  /14 årig kille

Mer på UMO

Artikel

Kroppen är fantastisk!

Vad är bra med din kropp? När funkar den bra? När njuter du av den? Vad är du stolt över? Läs vad andra tycker om med sina kroppar. Kanske känner du igen dig i något.

Puberteten

Innehåll om puberteten.

Artikel

Kropp och utseende

Vem bestämmer vad som är snyggt och hur påverkas du av olika utseendeideal?

Penisen och pungen

Innehåll om penisen och pungen.

Till toppen av sidan