Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad ska man göra på en dejt?

Jag har varit intresserad av en tjej ganska länge nu och har tänkt fråga om hon vill gå på en dejt. Men nu kommer jag till frågan: vad ska man göra på en dejt? Jag har tänkt på bio men vet inte riktigt. Vad tycker ni?
/13 snart 14-årig kille

Skriv ditt svar

Svar:

 • Gå ut och ät middag på en restaurang. Det behöver inte vara något fancy. Gå på picknick. Jag vet inte vart du bor, men gör iordning lite smörgåsar, frukt, kakor osv, så går ni ut på en äng eller en park, eller någon annan fin plats. Bio låter också bra.
  /Oline 15 år
 • Köp blommor till dejten! Kommer göra henne så otroligt glad att själva dejten kommer spela mindre roll.
  /Sexiga killar köper blommor
 • Är en tjej på snart 14 så ja kan nog det här. Bio låter mysigt men det kan vara lite oromantiskt, man fokuserar på filmen o handtagen på stolarna gör att man knappt kan hålla hand ens. 

  Däremot picknick, är det inte väder för picknick så kan du fixa filmkväll hemma, eller någon annan utomhusaktivitet som minigolf. Men allra viktigast, ta reda på hennes favoritfärg och favoritblomma är o köp en blombukett.

  Ta det inte för snabbt men samtidigt ta inte avstånd utan var nära o varm så hon känner sig trygg men samtidigt inte pressad att göra nåt. Tittar hon på dina läppar så testa att kyssa henne. Och om hon gillar det kan du testa att ta in tungan pyttelite o se om hon gör samma sak. Fokusera inte bara på att ha händerna runt hennes midja o höfter utan håll om henne så hon verkligen känner sig trygg.
  /Vera, 14
 • Som några hade nämnt så är bio ingen bra date när man fortfarande håller på och lär känna varandra. Gör något där ni kan kommunicera. Det behöver inte kosta och det behöver inte vara jättemycket utan bara det finns tanke bakom så blir det jättebra.
  /Tjej 17
 • För en första dejt kan man fundera på något enkelt och avslappnat, som att ta en promenad, fika på ett café eller spela minigolf. Det är viktigt att kunna prata och lära känna varandra bättre. Att undvika bio är nog smart eftersom man sitter stilla och inte lär känna varandra så bra då. Lycka till bror!
  /Erik
 • Egentligen så spelar det inte så stor roll eftersom det är tanken som räknas, men bio är nog inte bra som första dejt, utan kanske som tredje eller fjärde. En bra första dejt hade kunnat vara att äta på resturang, eller om du vet hennes intressen så kanske du kan ta henne till någon butik eller affär som har att göra med intresset. Bio kan också funka om ni gör något annat innan, som en two in one dejt. Tror att hon hade varit glad om ni gjorde två saker.
  /lycka till!
 • Bio är nog ingen bra idé eftersom man inte riktigt lär känna varandra, för att i en bio salong måste det ju vara tyst. Rekommenderar att kanske äta något gott, gå promenader, bowling, osv. Sånt som kan vara roligt men ändå kan prata och ha kul. Lycka till och ha de super på första dejten:)
  /Anonym
 • Hej, gå på en promenad och prata lite? Sen kan ni göra mer grejer senare.
  /Kille 16
 • Trooo mig inte bio det är d sämsta att ha som första dejt, då man sitter bara där och pratar liksom inte alls under vadå typ 2 timmar. Man går ju p dejt för att lära känna varandra, så helst inte bio till första dejten. I stället tycker ja att du borde bjuda ut henne till lunch eller middag nått sånt. Som tjej brukar de uppskatta det mer. Kanske ni kan åka t nån nöjespark tsm eller så kan du typ planera en picknick i nån park med brädspel och fika. Hursomhelst, du hittar något o lycka till!
  /tjej 15

Mer på UMO

Svara varandra

Vad gillar tjejer att prata om?

Vad gillar tjejer att prata om i telefon, asså efter man frågat ”hur mår du” ”hur har din dag vart” o sånna saker?

Svara varandra

Hur frågar man "chans"?

Jag är tror att jag är kär i en tjej, men hur frågar man henne om hon vill vara ihop med mig? Vad säger man?

Svara varandra

Hur pratar man "dirty"?

Min tjej vill att jag ska prata "dirty talk" med henne. Men jag vet inte hur man gör. Vad ska man säga?

Svara varandra

Är det normalt att inte fått sin första kyss?

Är det normalt att inte ha fått sin första kyss till man är 17 ? Och att inte haft ett förhållande än? Alla jag känner har fått sin första kyss och har en partner.

Svara varandra

Hur säger jag att jag inte vill träffa henne mer utan att såra?

På "daten" tyckte jag det var stelt och klickade inte riktigt men hon sa och jag tror hon tyckte att det var roligt att ses.

Svara varandra

Kommer jag någonsin hitta kärleken?

Jag vet liksom inte vad jag ska göra. Jag vill bara kunna få uppleva en romantisk relation någon gång i livet, och även om det låter dramatiskt från en 20-åring känns det väldigt hopplöst just nu.

Svara varandra

Mår dåligt av att min kille tittat på porr

Jag har svårt att släppa tanken att han har tittat på andra tjejer. Jag jämför mig med tjejerna han har tittat på.

Svara varandra

Hur gör ni er partner glad?

Låt oss säga att er tjej/kille är ledsen efter en lång dag. Vad är det ni brukar göra för att uppmuntra dem?

Svara varandra

Han vill höra om mitt tidigare sexliv

Jag har precis träffat en kille. Han har frågat mig om mitt förflutna angående hur många jag har legat med innan honom.

Svara varandra

Ska jag ta kontakt med min tidigare lärare?

Jag trodde det va en tonårsgrej, men jag är helt förälskad i honom och funderar på att ta kontakt. Är det fel av mig?

Till toppen av sidan