Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Gillar min kompis, hjälp!

Jag gillar en tjej i min ålder som går i samma kyrka och vi är bra kompisar. Har på senaste kunnat se tecken på att hon kanske gillar mig, hur ska man gå till väga för att ta det vidare? Aldrig varit i ett förhållande innan.
/16-åring

Svar:

 • TA FÖRSTA STEGET YOU GOOOO
  /😆
 • Hej! Jag har haft samma känsla fast för en kille. Men jag gick till den killen och sa "jag tycker om dig fast inte som vän, som att jag är kär i dig". Vi blev ihop och varit ihop i tre år snart. LYCKA TILL!
  /rödtröjan!
 • Lita på dig själv!! Det är ju jättebra att du tycker om henne. Men känn efter lite om hon skickar några vibbar, tex om hon är blyg framför dig är det ett tecken. Men annars bara gå lite på känsla fråga om hon vill hänga nån dag efter kyrkan. Du klarar detta puss kram:)
  /As it was:)
 • Fråga om hon gillar killar?
  /Nathalie rom
 • Fråga ut henne? och om hon säger nej, så säg ksk att du skojade eller att du ville se hennes reaktion? Man lever bara en gång.
  /14
 • Fråga ut henne ig. Vad kan gå fel? Om hon gillar dig så går hon väl med på det eller fixar nåt så att ni kan träffas. Om hon inte säger ja eller gör noll ansträngningar att möta dig är hon väl inte så förtjust i dig.
  /Random tjomme från STHLM
 • Hej jag vet mycket väl hur det känns att gilla någon som man är nära vän med, hur du kan gå vidare är att du kanske tar och frågor henne om hon vill göra något. Som att gå på bio eller något ni gillar att göra. Det är ingen fara ifall du aldrig har varit i förhållande innan, alla är bra på olika sätt.
  /14 år
 • Jag skulle säga go for it!! Jag är ihop med en kille och det gäller att ta det i rätt takt. Börja kanske med att fråga om hon vill träffas nån gång? Ta en kaffe eller bio eller så. Så gjorde jag och min pojkvän, vi hängde först men samtidigt kunde jag se tecken på att han gillade mig. Efter ett tag så kom det naturligt. Vi båda berättade att vi tyckte om varandra. Men det viktigaste tycker jag är att man är ärlig med varann. Våga ta nästa steg, självförtroende är alltid ett plus och när man lyssnar på personen.
  /14-åring

Mer på UMO

Artikel

Kär i en upptagen tjej, vad ska jag göra?

Jag är kär i en tjej som är ihop med en kille jag känner. Vad ska jag göra?

Artikel

Tips och råd om du är utsatt för svartsjuka

Att bli utsatt för svartsjuka kan vara jobbigt. Du kan få stöd och hjälp om du behöver.

Artikel

Tips och råd om du är svartsjuk

Det brukar vara jobbigt att vara svartsjuk. Men det går att göra något åt den.

Tips/inlägg från unga

Vad gör du om en partner eller kompis är svartsjuk?

Har du varit utsatt för någons svartsjuka? Här kan du tipsa andra hur man kan hantera situationen. Du kan också läsa andras tips.

Svara varandra

Vad gör vi om vår kompis blir bortgift?

Jag och min kompis tror att våran snart 15 åriga klasskompis ska giftas bort.

Svara varandra

Hur ska jag släppa känslorna för kompisens ex?

Jag har börjat umgås med en kompis och hans ex. Det har gått ett tag nu och jag har börjat tycka om hans ex mer och mer.

Svara varandra

Vad ska man tänka på inför första dejten?

Jag har haft kontakt med en kille ett tag och nu ska vi träffas för första gången.

Svara varandra

Vad gör ni tjejer när ni går in tillsammans på toaletten?

Vad gör tjejer egentligen när de går in flera på toaletten samtidigt?

Svara varandra

Finns det killar som gillar lite större tjejer?

Många tjejer som väger mer än "normalvikten" skäms och mår dåligt över sina kroppar. Vad tycker ni killar om tjejer som är lite större?

Svara varandra

Hur får jag honom att våga prata med mig?

Jag gillar en kille som är lite blyg och tillbakadragen. Många dömer mig på grund av mitt utseende, men jag vill lära känna honom och att han ska gilla mig för min personlighet. Hur ska jag få honom att våga prata med mig?

Till toppen av sidan