Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Gillar min kompis, hjälp!

Jag gillar en tjej i min ålder som går i samma kyrka och vi är bra kompisar. Har på senaste kunnat se tecken på att hon kanske gillar mig, hur ska man gå till väga för att ta det vidare? Aldrig varit i ett förhållande innan.
/16-åring

Svar:

 • TA FÖRSTA STEGET YOU GOOOO
  /😆
 • Hej! Jag har haft samma känsla fast för en kille. Men jag gick till den killen och sa "jag tycker om dig fast inte som vän, som att jag är kär i dig". Vi blev ihop och varit ihop i tre år snart. LYCKA TILL!
  /rödtröjan!
 • Lita på dig själv!! Det är ju jättebra att du tycker om henne. Men känn efter lite om hon skickar några vibbar, tex om hon är blyg framför dig är det ett tecken. Men annars bara gå lite på känsla fråga om hon vill hänga nån dag efter kyrkan. Du klarar detta puss kram:)
  /As it was:)
 • Fråga om hon gillar killar?
  /Nathalie rom
 • Fråga ut henne? och om hon säger nej, så säg ksk att du skojade eller att du ville se hennes reaktion? Man lever bara en gång.
  /14
 • Fråga ut henne ig. Vad kan gå fel? Om hon gillar dig så går hon väl med på det eller fixar nåt så att ni kan träffas. Om hon inte säger ja eller gör noll ansträngningar att möta dig är hon väl inte så förtjust i dig.
  /Random tjomme från STHLM
 • Hej jag vet mycket väl hur det känns att gilla någon som man är nära vän med, hur du kan gå vidare är att du kanske tar och frågor henne om hon vill göra något. Som att gå på bio eller något ni gillar att göra. Det är ingen fara ifall du aldrig har varit i förhållande innan, alla är bra på olika sätt.
  /14 år
 • Jag skulle säga go for it!! Jag är ihop med en kille och det gäller att ta det i rätt takt. Börja kanske med att fråga om hon vill träffas nån gång? Ta en kaffe eller bio eller så. Så gjorde jag och min pojkvän, vi hängde först men samtidigt kunde jag se tecken på att han gillade mig. Efter ett tag så kom det naturligt. Vi båda berättade att vi tyckte om varandra. Men det viktigaste tycker jag är att man är ärlig med varann. Våga ta nästa steg, självförtroende är alltid ett plus och när man lyssnar på personen.
  /14-åring

Mer på UMO

Svara varandra

Finns det killar som gillar lite större tjejer?

Många tjejer som väger mer än "normalvikten" skäms och mår dåligt över sina kroppar. Vad tycker ni killar om tjejer som är lite större?

Svara varandra

Hur får jag honom att våga prata med mig?

Jag gillar en kille som är lite blyg och tillbakadragen. Många dömer mig på grund av mitt utseende, men jag vill lära känna honom och att han ska gilla mig för min personlighet. Hur ska jag få honom att våga prata med mig?

Artikel

Nudes/nakenbilder på nätet: Vad är lagligt?

Om du vill skicka, dela eller ta emot nakenbilder är det bra att du har koll på vad du får och inte får göra.

Artikel

Vi frågar på stan: Roliga minnen från Alla hjärtans dag!

Vad tycker andra om Alla hjärtans dag? Är det en härlig dag eller har det gått för långt?

Svara varandra

Hur vet man när det är dags att göra slut?

Hur vet man när de är dags att göra slut med någon?

Svara varandra

Min pojkvän är kortare än jag och tycker det är jobbigt

Jag är 20 cm längre än min kille. För 2 år sedan så var vi lika långa. Han känner sig obekväm med att vara så mycket kortare än mig, speciellt när vi pussad och kramas. Vad ska jag göra?

Artikel

Att lämna ett skadligt förhållande

Det är svårt att avsluta ett skadligt förhållande. Många behöver stöd för att kunna göra det.

Artikel

Att bli dåligt behandlad i ett förhållande

De flesta tänker att de ska må bra och känna sig trygga när de är ihop med någon. Så borde det vara. Men det blir inte alltid så.

Egna berättelser

Vi strulade bakom fabriken på bilträffen

Killen jag gillade, vi kan kalla honom X, hade precis tagit AM-kortet. Så han skulle köra till samma bilträff som jag och min kompis skulle till.

Svara varandra

Kristen + muslim, föräldrarna accepterar inte vår kärlek

Jag är kristen och är kär i en muslim. Mina föräldrar skulle aldrig acceptera detta om de visste. Vad gör jag?

Till toppen av sidan