Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur slipper jag duscha efter idrotten?

Jag är en 13 årig tjej och går i 8an. Problem är att jag inte vågar duscha efter idrotten. Vi har idrott på två olika ställen. Ett av ställena har inga draperi eller bås, då duschar man öppet så att alla ser. Vad ska jag göra? Om jag struntar i att duscha så kommer alla tycka att jag är äcklig eller fråga: "ska du inte duscha"? (Det har dom gjort förut)
/Li0808

 

Svar:

 • Hej, jag är också 13 och har samma problem. Antingen så brukar jag vänta tills att alla är klara och har lämnat, sedan om jag kommer sent till lektionen säger jag bara att det tog tid att byta om. Eller om det är vinter och jag inte svettas lika mycket brukar jag gå in på toan och tvätta mina armhålor, ta på deo och byta kläder. Hejdåå
  /Joe keery e hot
 • Du tycker uppenbarligen att det borde finnas drapperier/bås på båda ställena. Så i stället för att anpassa dig till duchrummet, förändra duschrummet! Säkert finns det fler som tycker som du, gå i hop och gör skillnad.
  /Lycka till med detta och allt annat i livet!💪❤
 • När jag var 12-13 och kom i pubben så var jag först i klassen bland killarna med att bli utvecklad. När vi duschade efter gympan så drog jag alltid bort draperiet och vände mig utåt så att alla skulle se mig och jag gick naken i omklädningsrummet för att visa dom andra. Mitt råd är att du duschar och bara är dig själv och inte bry sig att andra kollar.
  /Peter 14
 • Hej!! För mig är det tvärtom, det är verkligen ingen som duschar och därför gör inte jag heller det, men också för att duscharna är helt öppna. Jag och vissa andra brukar däremot ta med oss handdukar ändå och ”ta” lite vatten där man är svettig, sen deo. Så det är nog mitt tips!

  Så alltså, ta med en handduk, gå till duscharna, blöt ner handduken lite och sen kanske ha på deo! Då behöver man inte ta av sig kläderna heller (just där). Och om de frågar kan du ju bara säga att du inte blev så svettig eller berätta vad du gör istället för att duscha.
  /9’a här!
 • Jag vet inte hur bekväm du är med din klass men du kanske kan säga att du tycker att det är äckliga duschar eller skylla på mens. Annars kan du också förklara för en kompis som också kan backa upp dig. Sen kan du ju ”duscha” på toaletten och ta massa deo :)
  /Queer 14 åring

Mer på UMO

Artikel

Kropp och utseende

Vem bestämmer vad som är snyggt och hur påverkas du av olika utseendeideal?

Artikel

Tips för starkare självförtroende och självkänsla

Är du ofta kritisk mot dig själv eller känner dig osäker? Det kan ha med självförtroendet eller självkänslan att göra.

Artikel

Att vara blyg

De flesta personer känner sig blyga ibland. Men en del är så blyga att det känns som ett problem. Det finns saker du kan göra om du vill bli mindre blyg. Du kan också få hjälp om du mår dåligt av att vara blyg.

Till toppen av sidan