Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Hur ska jag få andra att sluta sexualisera vår relation?

Hur får jag män & killar att sluta sexualisera min och min tjejs relation? Jag är i en lesbisk relation. Vi båda är över 18, och när vi syns utomhus (då vi båda är öppna att vi är gay) så blir vi ofta sexualiserade, folk som frågar om våran porrsida (vilket vi inte har) med mer.

Har även blivit frågad på krogen om vi kan visa en gubbe vad vi gör för 2 tusen. Hur kan man få äckliga män, killar och gubbar att förstå att allt inte är porr bara för att vi är lesbiska? Detta har gjort mig frustrerad i många år. Kan man göra något för att få ett slut på detta?
/Miss J

 

Svar:

 • Förstår verkligen! ”två tjejer är ju bättre än 1” får jag höra ganska ofta när jag godkänner killar på snap och säger att jag är lesbisk.
  /17åring
 • Förstår helt och hållet. Jag har varit med om liknande när jag vart ute och är öppet gay med andra tjejer. Känns som att det inte finns så mycket att göra, ibland skäller jag ut dom lite men om du känner att du är i en otrygg situation så är nog det bästa du kan gör att byta miljö eller alternativt säga till vakter om du är ute på bar eller klubb!
  /Ys
 • Ja, jag har inga idéer men tycker det är så fruktansvärt att det är så. Jag är själv 14 år och lesbisk men inte öppet, på sociala medier där jag är mer öppen har jag fått liknande kommentarer flera gånger. Ofta killar i 20 års åldern som blir intresserade, kåta och det slutar ofta med jobbiga situationer.

  Man undrar ju när världen ska växa upp men det lär dröja, ser inga lösningar men detta är något jag är smått orolig för när jag förr eller senare får en flickvän.
  /Gay tjej
 • Snacka om någon annan lite som du ”gillar”. 
  /Anonym
 • Ärligt talat vet jag inte, eftersom detta aldrig har hänt mig, men jag har hört mycket att det här händer för lesbiska par och jag förstår inte varför.
  /pansexuell tjej
 • Jag vet inte. Jag kom ut som bi och alla tjejer säger "Så du gillar mig, du stirrar när jag byter om" och jag står med ryggen mot dem. Och alla killar är som att jag bara gillar tjejer 🤦‍♀️
  /Anonym
 • Jag blev så arg när jag läste detta! Att man ens vågar säga så! Har aldrig varit med om något liknande eftersom jag är ganska ung. Jag vet att det kanske inte är lätt att ignorera sådana äckliga människor. Mitt bästa råd är att säg till dom.(Om ni inte redan har gjort det såklart) Och på krogen, säg till personalen, så säger de antagligen till dem. Hoppas det blir bättre! <3
  /Tjej 🏳️‍🌈
 • Jag hade gjort likadant mot dom som frågar så dom fattar hur sjukt det är! Tex frågat ”Vilken porrsida är ni på?” ”Kan ni visa hur ni har sex?” ”Du får visa först”.
  /Tjej 17
 • Roasta dom, tex "Jag har ingen snopp/kuk du kan använda men jag får ändå tjejer/mer tjejer än dig. Eller "det som betyder något är vad som är på insidan och för dig är det visst en buttplug". Eller "du är dum som en sten och som dom säger, scissors beat rock.

  Annars änmäl eller hota om att anmäla dom till polisen. Om det verkar vara någon förståndig så säg till att inte prata så om er och se om det funkar, om inte gör vad som stog i förra meningen.
  /certifiedmenlover69

Mer på UMO

Artikel

Utsatt för sexism

Har du blivit behandlad som att du är mindre värd, på grund av ditt kön? Då har du blivit utsatt för sexism, och det är inte okej.

Artikel

Vad är diskriminering?

Det är diskriminering om du blir sämre behandlad än någon annan för att du till exempel har ett visst kön eller en viss hudfärg.

Artikel

Homofobi och bifobi

Homofobi och bifobi är att ogilla personer som är homosexuella eller bisexuella, eller att behandla dem dåligt.

Till toppen av sidan