Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Ok att byta om med någon som är bi?

Hej jag är en stolt bisexuel tjej. Jag har inte kommit ut än men funderar på det. Jag känner mig ganska säker med att komma ut men det är en sak som hindrar mig lite. Jag är rädd att tjejerna i min klass kommer inte vilja byta om med mig efter idrotten. Eller att man råkar titta på någon när man byter om och att de tror att man är kär i en. Skulle du bry dig om någon i din klass kom ut som gay eller bi och att du behövde byta om i samma omklädningsrum som den personen? Har du några råd?
/En 15-årig tjej

Svar:

 • Jag tror nog att de andra tjejerna helt lugnt kan byta om med dig. Det finns en tjej i vår klass som kommit ut och alla är bara stöttande. Men om du känner dig osäker kan du kanske byta om på nån toalett, men det behöver du egentligen inte. Jag tror att tjejerna i din klass kommer kunna byta om med dig utan att tycka att det är det minsta konstigt :)
  /Genderfluid person
 • Jag skulle aldrig bry mig.
  /Evelina
 • Nej, det gör man inte. De kanske kommer tänka på det de första 3 gångerna men sedan så är det inget speciellt längre. Så länge du inte gör en stor grej av det.
  / En 14åring med hjärna
 • Det borde vara det
  /Hej
 • Tror inte det men kan nog bli lite stelt.
  /Tjejen som inte har någon aning
 • Asså jag själv skulle nog inte bry mig så om nån som har en annan sexuellägning tittar lite på mig, om inte personen stirrar på mig. Då skulle jag mest tycka det var jobbigt. Men jag skulle nog inte tro att den var kär i mig.
  /Kille på 15
 • Jag har en tjej i min klass som kom ut som bi för typ ett år sen och jag tycker inte det är någon skilland från förut att byta om i samma omklädningsrum som henne, och jag hoppas det blir likadant för dig. Att komma ut är en bra sak och den här saken borde inte hindra dig. Dina klaskompisar kommer förhoppningsvis va förstående och inte se på det anurlunda i omklädningsrummet, iallafall inte som något problem.
  /15 årig tjej
 • Jag hade nog inte blivit obekväm. Men jag är väldigt trygg med min kropp och sexualitet och vet själv vad jag vill, dvs inte vara tillsammans eller sexuell med någon tjej. Kan såklart inte svara för de i din klass men tror det hjälper att kanske försöka starta en dialog?
  /Anonym
 • Förstår hur du tänker, har också tänkt på det mycket förut. Men tänk så här: spelar det verkligen så stor roll om du gör någon enstaka person obekväm. DU vet ju att du INTE är kär i alla tjejer du tittar på. Det är ju det som är det viktigaste. Det går ju runt folk överallt på stan och stranden som också skulle kunna kolla in en. Det är liksom livet.

  Bara man inte står och gör folk aktivt obekväma genom att stirra eller flörta. Om det skulle vara någon som säger nåt i stilen ”Jaha du är bi, är du kär i mig?” på ett lite kaxigt sätt. Så kan du bara svara tillbaks ”så du tror att jag skulle vara kär i just dig? Jag har faktiskt smak”.
  /Person som är
 • När jag var yngre, typ 12-15, var jag lite fundersam på om jag verkligen ville byta om med någon som potentiellt skulle vara attraherad av mig. Nu bryr jag mig inte, det spelar inte så stor roll, när det är samma kön så ser de ju ändå sig själv och hur de själva ser ut så jag bryr mig inte. Jag har sen dess också upptäckt att jag är bi och jag vet att jag inte kollar i omklädningsrum mer än någon annanstans, det är inte så intressant. Om jag kollar så är det för att se om jag är ”normal”, inte för att se om jag kan hitta någon snygg person.
  /23 tjej
 • Ja gud absolut! Du kan gå in på toaletten och byta om om det är för jobbigt men du kan tita bort mot duscharna t.e.x ❤️🦋
  /Hej hej
 • Hej, jag förstår exakt din känsla! Jag är trans och pan sexual. Jag föddes som tjej men min pronomen är han/honnom men jag byter fortfarande om med tjejerna i min klass. Och jag har fått kommentarer om typ ”aaa en kille i vårt omklädningsrum spring” eller ”varför är du ens här du borde va med dom av din sort” och jag kan förstå att det kan vara jobbigt! Men på något sätt tror jag att det kommer gå bra! Allså om dom är jobbiga kan du bara seja att ”Jag är inte kär i dig bara för att jag gillar tjejer” eller ”Jag gillar inte bara tjejer” tips är att bolla med någon som känner lika dant! 
  /Trans person
 • En av mina bästa vänner är bi och hon är världens snällaste. När jag byter om med hon i omklädningsrummet så tycker jag inte alls att det är stelt. Men det kan bero på att hon är en av mina bästa vänner. Men alltså om hon inte skulle varit det skulle jag ändå inte bry mig, så jag tycker att det skulle vara supermodigt av dig om du kommer ut med det. Men gå på din magkänsla och gör det som tror kommer bli bäst för dig! Och glöm inte att det kan vara bra att ta risker ibland :) Men som sagt ingen stress! Jag själv skulle inte vilja be om råd från föräldrar eller lärare men du kanske vill det. Så om inget av det här hjälpte så är mitt råd ”vuxna” men du gör som du vill! Önskar dig lycka :)
  /Alexandra
 • Hej, jag är också 15 och bisexuell och jag tycker att det är super att du är stolt över din sexualitet. Jag tycker att tjejerna i omklädningsrummet får tycka det dom vill men så länge du är dig själv och tycker att det känns bra att byta om i omklädningsrummet så tycker jag att du ska byta om där. PS, du behöver heller inte komma ut för alla heller. Var sak har sin tid och när du känner dig redo så berättar du för dom som du vill :)
  /#HBTQ+
 • Jag är bi, och ja absolut.
  /Bi tjej
 • En tjej i min klass är lesbisk, men vare sig jag eller någon annan i klassen känner något obehag av att byta om med henne i närheten.
  /14-årig tjej
 • Hej! Är själv en queer-kvinna, jag tyckte också att det var lite konstigt när jag kom ut i högstadiet. Men visste att mina kompisar inte dömde mig eller förutsatte att jag skulle ”titta”. Det hjälpte även att jag inte var den enda som inte var straight i min klass. Jag är säker på att dom är införstådda i att bara för att man gillar både tjejer och killar så är man inte attraherad av alla. Allt handlar om respekt och att kunna lita på varandra.
  /Jossan
 • Jag skulle definitivt brytt mig men inte på något dömande sätt alls! Jag hade blivit extremt stolt för personens skull och verkligen visat min uppskattning till att hen vågat gå ut med det, för det är inte alla som vågar! Tänk på att du är du, och du förtjänar att bli behandlad och respekterad bra hur och vem du än är! Jag tycker verkligen inte att du ska skämmas eller vara rädd och har fördomar om något, du klarar det! ❤️⭐
  /14årig Kille
 • Tror inte att det någon känner sig osäker på grund av det, du är ju fortfarande samma person som du var igår. Själv känner jag mig inte så bekväm att visa mig naken oavsett, tycker skolan borde bygga om duschrummen så att man kunde dra för drapperi eller något.
  /Ellie
 • Jag har en som är bi i min parallellklass och vi byter om i samma omklädningsrum en gång i veckan men jag bryr mig inte och tror inte någon annan i min klass bryr sig heller
  /Va dig själv
 • Sålänge ingen stirrar på mig när ja byter om e de ju fine, men de har ju inte me personens läggning att göra.
  /Ice
 • Detta händer heeela tiden. Tänk inte så mycket på det och försök bara att mind your own bussines så kommer det lösa sig galant. Fett cool e du.
  /Älskar tjejer
 • Nej, absolut inte!! Denna skulle fortfarande vara samma person som innan, det skulle definitivt inte vara ett problem!
  /Anonym
 • Nej verkligen inte!!! Några av mina tjejkompisar (jag är då också tjej) attraheras av tjejer och jag känner mig helt bekväm med att byta om framför dem. Det är inget jag tänker på och när jag byter om är i alla fall jag mer fokuserad på min egen kropp och att jag inte vill stå halvnaken framför någon. Om någon skulle vara bi eller gay, spela roll. Det viktigaste är att inte känna att man inte blir dömd.
  / :)
 • Ja det är okej.
  /random person
 • Hej!!! är själv bii och det finns flera andra tjejer i min klaas som är bi och det är ingen som har problem med det. Var dig själv!!!<3
  /en annan stolt bi tjej
 • Jag skulle inte alls bry mig. De flesta tjejer kollar ju på varandra lite sådär i smyg. Ta upp det med alla tjejer i omklädningsrummet, att du inte kommer kolla in dem om du känner dig osäker. Det skulle jag helt klart gjort! Och du säger att du är bi, det borde de ju förstå att du inte bara gillar tjejer då utan även killar också. (Det skulle inte vara någon skillnad om man var lesbisk). Du blir kär i en person pga hens personlighet och utseende och inte pga vilken kön den är.
  /13 årig tjej
 • Jag är också bi men jag tycker bara att det är helt normalt. Dom andra i din klass kommer inte tycka att du är konstig jag lovar! Försök att inte tänka på det så mycket och det är okej att byta om med dom! Du ska vara stolt över att du är bi och är lite annorlunda! (:
  /Anonym tjej
 • Jag är bi och när jag kom ut så brydde sig inte folk så mycket
  /Kille
 • Att du är bisexuell betyder inte automatiskt att du är attraherad av varje människa du ser. Det hade inte funkat i längden. Du ska inte behöva anpassa dig efter dem - du är den du är och om det är jobbigt för dem så får de gå och byta om någon annanstans. Du behöver inte komma ut om du inte är redo. Att komma ut betyder inte heller att du måste skrika det över hela skolan. Jag pratar bara om min läggning om någon frågar, och det är också okej.
  /23
 • Alltså jag tror att de som får rädda reaktioner bara är lite fnissiga och ologiska som man kan vara ibland men du ska inte behöva känna dig rädd för att det ska hända, du kan ju inte rå för att du är bi och de som antar att du gillar en bara för det har nog inte riktigt förstått än eller så hoppas de att du gillar dom vem vet ;)
  /Blele
 • Har en tjej som är bi i min klass. Bryr mig inte om det över huvudtaget för att vara helt ärlig. Byter om i samma omklädningsrum med hela klassen och ingen bryr sig. Liksom alla kollar på alla i omklädningsrummet och inte på något konstigt sätt. Vad skulle kunna hända? Att någon säger "usch du kollar på mig"? Om det skulle hända någon gång rynkar du på pannan riktigt förvånat och säger "Hah! Aldrig i livet". Det är inte att vara taskig, det är bara att ge det man får. Gör det du alltid gör när du byter om med dem. Du har samma kroppsdelar så det är inte riktigt något nytt du kollar på där inne heller.
  /16 tjej
 • Hej, jag är en tjej som har en kompis som är bi jag tycker inte det är jobbigt alls att byta om med henne. Hon skulle aldrig göra det jobbigt så det är bara att göra samma! Det är ju dina kompisar och jag tror inte att de kommer tro att du är kära i dem, jag menar tror de att alla killar är kära i dem liksom?
  /14 årig tjej<3
 • Hej, skulle inte spela någon roll. Skulle jag känna mig ”orolig” att du kollar in mig på ett obekvämt sett elr annat hade jag frågat, frågat om det var så att du hade intresse eller om det var av ren tillfällighet. Tycker du ska gå ut, riktiga tjejer stöttar dig. You go gurl !!!!!
  /Mallanpallan
 • jag skulle inte bry mig men även om de andra inte vill byta om med hen men jag kommer att stötta på hen eftersom hen har vågat vissa hennes eller hanns riktiga sexuelllägning.
  /14 årig kille
 • Är själv 🏳️‍🌈 och alla mina tjejkompisar vet om det. Jag var också jätteorolig att de skulle ”gömma” sig eller bli obekväma i omklädningsrum, med det var inget problem. Så länge det är vettiga människor ska det inte bli några problem! :)
 • Jag skulle inte bry mig!
  /Wiaho
 • jag tror inte att folk skulle bry sig så mycket, men om någon har problem med det är det deras problem och inte ditt❤️
  /Bisexuell person
 • Själv som homosexuell fattar jag din oro. Men egentligen så är det inte du som är problemet, utan de själva. Jag skulle prata med lärarna om det vore så att de mobbade dig eller sa saker i omklädningsrummet.
  /Anonym
 • Hej! En av mina kompisar är bi:) (jag är också det fast jag vet inte riktigt om jag "bara är bi-nyfiken"...) men iallafall. Vi är 4 tjejer som byter om i ett mindre omklädningsrum ... Inte för det har något alls med detta att göra, men iallafall, jag känner aldrig att jag blir rädd eller känner något konstigt. Men det är ju såklart olika från person till person.

  Jag tycker inte att det är konstigt, man kan ju inte tvinga någon att inte vara där bra för att den är bi! Det tycker iallafall inte jag! :) Min bästa bästa vän är även bi och jag har inga problem med att sova över hos henne eller något. Jag är helt fine med det och om hon liksom tittar på mig så bryr jag mig inte! (Alltså jag menar inte att hon tittar på mig men aa heheheh) :) Jag antar att man får göra lite som man vill och vad som känns bäst för än!
  /En 14 tjej
 • Jag är bi och har en kompis som är bi och en som är gay. Vi har kommit ut och inget har blivit annorlunda. Om dom är dina riktiga vänner så tror jag inte dom bryr sig så mycket.
  /BI

Mer på UMO

Artikel

Vad är sexuell läggning?

Sexuell läggning handlar om vilket kön de personer du blir attraherad av har.

Artikel

Komma ut

Det brukar kallas för att komma ut när man berättar eller visar att man till exempel är bisexuell, homosexuell eller transperson.

Artikel

Hur kom du ut?

Hur berättar man om sin sexuella läggning eller könsidentitet? Eller kan man komma ut på andra sätt? Ge dina tips eller ta del av andras berättelser.

Till toppen av sidan