Panik - lämna sidan!

Ok att byta om med någon som är bi?

Hej jag är en stolt bisexuel tjej. Jag har inte kommit ut än men funderar på det. Jag känner mig ganska säker med att komma ut men det är en sak som hindrar mig lite. Jag är rädd att tjejerna i min klass kommer inte vilja byta om med mig efter idrotten. Eller att man råkar titta på någon när man byter om och att de tror att man är kär i en. Skulle du bry dig om någon i din klass kom ut som gay eller bi och att du behövde byta om i samma omklädningsrum som den personen? Har du några råd?
/En 15-årig tjej

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag tror nog att de andra tjejerna helt lugnt kan byta om med dig. Det finns en tjej i vår klass som kommit ut och alla är bara stöttande. Men om du känner dig osäker kan du kanske byta om på nån toalett, men det behöver du egentligen inte. Jag tror att tjejerna i din klass kommer kunna byta om med dig utan att tycka att det är det minsta konstigt :)
  /Genderfluid person
 • Jag skulle aldrig bry mig.
  /Evelina
 • Nej, det gör man inte. De kanske kommer tänka på det de första 3 gångerna men sedan så är det inget speciellt längre. Så länge du inte gör en stor grej av det.
  / En 14åring med hjärna
 • Det borde vara det
  /Hej
 • Tror inte det men kan nog bli lite stelt.
  /Tjejen som inte har någon aning
 • Asså jag själv skulle nog inte bry mig så om nån som har en annan sexuellägning tittar lite på mig, om inte personen stirrar på mig. Då skulle jag mest tycka det var jobbigt. Men jag skulle nog inte tro att den var kär i mig.
  /Kille på 15
 • Jag har en tjej i min klass som kom ut som bi för typ ett år sen och jag tycker inte det är någon skilland från förut att byta om i samma omklädningsrum som henne, och jag hoppas det blir likadant för dig. Att komma ut är en bra sak och den här saken borde inte hindra dig. Dina klaskompisar kommer förhoppningsvis va förstående och inte se på det anurlunda i omklädningsrummet, iallafall inte som något problem.
  /15 årig tjej
 • Jag hade nog inte blivit obekväm. Men jag är väldigt trygg med min kropp och sexualitet och vet själv vad jag vill, dvs inte vara tillsammans eller sexuell med någon tjej. Kan såklart inte svara för de i din klass men tror det hjälper att kanske försöka starta en dialog?
  /Anonym
 • Förstår hur du tänker, har också tänkt på det mycket förut. Men tänk så här: spelar det verkligen så stor roll om du gör någon enstaka person obekväm. DU vet ju att du INTE är kär i alla tjejer du tittar på. Det är ju det som är det viktigaste. Det går ju runt folk överallt på stan och stranden som också skulle kunna kolla in en. Det är liksom livet.

  Bara man inte står och gör folk aktivt obekväma genom att stirra eller flörta. Om det skulle vara någon som säger nåt i stilen ”Jaha du är bi, är du kär i mig?” på ett lite kaxigt sätt. Så kan du bara svara tillbaks ”så du tror att jag skulle vara kär i just dig? Jag har faktiskt smak”.
  /Person som är
 • När jag var yngre, typ 12-15, var jag lite fundersam på om jag verkligen ville byta om med någon som potentiellt skulle vara attraherad av mig. Nu bryr jag mig inte, det spelar inte så stor roll, när det är samma kön så ser de ju ändå sig själv och hur de själva ser ut så jag bryr mig inte. Jag har sen dess också upptäckt att jag är bi och jag vet att jag inte kollar i omklädningsrum mer än någon annanstans, det är inte så intressant. Om jag kollar så är det för att se om jag är ”normal”, inte för att se om jag kan hitta någon snygg person.
  /23 tjej
 • Ja gud absolut! Du kan gå in på toaletten och byta om om det är för jobbigt men du kan tita bort mot duscharna t.e.x ❤️🦋
  /Hej hej
 • Hej, jag förstår exakt din känsla! Jag är trans och pan sexual. Jag föddes som tjej men min pronomen är han/honnom men jag byter fortfarande om med tjejerna i min klass. Och jag har fått kommentarer om typ ”aaa en kille i vårt omklädningsrum spring” eller ”varför är du ens här du borde va med dom av din sort” och jag kan förstå att det kan vara jobbigt! Men på något sätt tror jag att det kommer gå bra! Allså om dom är jobbiga kan du bara seja att ”Jag är inte kär i dig bara för att jag gillar tjejer” eller ”Jag gillar inte bara tjejer” tips är att bolla med någon som känner lika dant! 
  /Trans person
 • En av mina bästa vänner är bi och hon är världens snällaste. När jag byter om med hon i omklädningsrummet så tycker jag inte alls att det är stelt. Men det kan bero på att hon är en av mina bästa vänner. Men alltså om hon inte skulle varit det skulle jag ändå inte bry mig, så jag tycker att det skulle vara supermodigt av dig om du kommer ut med det. Men gå på din magkänsla och gör det som tror kommer bli bäst för dig! Och glöm inte att det kan vara bra att ta risker ibland :) Men som sagt ingen stress! Jag själv skulle inte vilja be om råd från föräldrar eller lärare men du kanske vill det. Så om inget av det här hjälpte så är mitt råd ”vuxna” men du gör som du vill! Önskar dig lycka :)
  /Alexandra
 • Hej, jag är också 15 och bisexuell och jag tycker att det är super att du är stolt över din sexualitet. Jag tycker att tjejerna i omklädningsrummet får tycka det dom vill men så länge du är dig själv och tycker att det känns bra att byta om i omklädningsrummet så tycker jag att du ska byta om där. PS, du behöver heller inte komma ut för alla heller. Var sak har sin tid och när du känner dig redo så berättar du för dom som du vill :)
  /#HBTQ+
 • Jag är bi, och ja absolut.
  /Bi tjej
 • En tjej i min klass är lesbisk, men vare sig jag eller någon annan i klassen känner något obehag av att byta om med henne i närheten.
  /14-årig tjej
 • Hej! Är själv en queer-kvinna, jag tyckte också att det var lite konstigt när jag kom ut i högstadiet. Men visste att mina kompisar inte dömde mig eller förutsatte att jag skulle ”titta”. Det hjälpte även att jag inte var den enda som inte var straight i min klass. Jag är säker på att dom är införstådda i att bara för att man gillar både tjejer och killar så är man inte attraherad av alla. Allt handlar om respekt och att kunna lita på varandra.
  /Jossan
Till toppen av sidan