Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag hör föräldrarna ha sex och mår dåligt

För typ två månader sedan vaknade jag på natten och hörde en knarrande säng så jag höll för öronen tills jag somnade. Dagen efter mådde jag skit eftersom jag gissade att de hade sex.

Efter detta så har det hänt två gånger till vilket gjort mig jätteparanoid och rädd för att vakna på nätterna och vara tvungen att antingen hålla för öronen eller försöka röra mig tillräckligt för att de ska höra mig så att de slutar.

Jag är rädd att de ska tro att jag somnat så jag försöker röra mig nästan varenda minut vilket gör att jag inte lyckas sova. Detta har blivit ett jätteproblem för mig och jag vill inte gå och lägga mig på kvällarna.

Har tagit upp detta med min pappa utan att nämna själva ordet, jag grät hela konversationen för jag mått så dåligt över detta. Han mer eller mindre sa att jag hade rätt om vad de hållit på med.

Känns lite säkrare nu att sova utan att behöva vakna upp mitt i natten. Men såklart mår jag fortfarande dåligt över det och är hela tiden på spänn vilket gör att jag hellre är i skolan än hemma. Känns jättejobbigt och jag vill verkligen ha något tips på hur jag ska försöka sluta tänka på det och kunna sova lugnare.

/Hon som inte kan sova

Svar:

 • Har haft samma problem. Förstår att det är jobbigt! Det jag gjorde var att jag hade mina hörlurar nära min säng. Så då jag vaknade lyssnade jag antigen på musik med hög volym eller youtube eller tik tok. Men du kanske prata med någon du litar på. Kanske med dina föräldrar igen (men förstår att det är jobbigt<3) eller kurator! Du förtjänar att sova och du behöver det! Hoppas mina ”tips” hjälpte! Lycka till<3
  /Är ingen expert:)
 • Det här är troligen ett väldigt konstigt råd, vilket jag inte vet om det fungerar, men jag skulle säga prova läsa grottbjörnens folk. Det handlar om folk på stenåldern och i framförallt tredje boken kan man läsa en del om hur de har sex mitt i grupper med människor, att det är normalt att höra andra ha sex och att höra dina föräldrar ha sex.

  Jag vet inte om det skulle hjälpa, men det kanske kan göra att det känns mer naturligt. Jag skulle nog också bli lite traumatiserad över att höra det, du är inte ensam om det. Som tur är tror jag aldrig jag hört det.
  /23
 • För mig hjälper det att tänka på att mina föräldrar också är vanliga människor. När man är liten ser man liksom sina föräldrar som bara ”föräldrar”. När man blir äldre inser man att ens föräldrar inte heller alltid har rätt, att de också har ovanor osv. Att de helt enkelt också är människor.

  Jag försöker föreställa mig hur de var innan de bildade familj, och inser att det är inte helt olikt mig själv. Människor med tankar, drömmar, rädslor, längtan osv. Och det försvinner inte bara för att man bildar familj. Så om jag hör dem försöker jag tänka ”okej, de är också människor med lust, det är ok” istället för ”nej, de är ju Föräldrar!”.

  Men om du mår fortsatt dåligt tror jag att det hjälper att prata med en kurator, skolsköterskan eller så. Ibland kan det vara svårt att släppa sånt här om man inte har någon att ventilera för. Men oroa dig inte, det går!
  /L
 • Om du hör sådant, tycker jag att du borde sätta dig upp och lyssna på musik eller tiktok eller youtube. Hoppas det funkar!
  /Anonym
 • Oj va hemskt.
  /Ayooo sus
 • Hej, jag förstår att du nog inte kan sova på grund av det. Det är nog inget konstigt, kanske inte just världens bästa tips men tänk att det kanske är du nångång när du är äldre? Annars har jag också ett annat tips, när du vaknar kan du kanske typ låsas att gå på toa då kanske dem slutar eller gå och hämta vatten? Iallafall hoppas att det blir bättre♡♡♡
  /❤❤❤❤
 • När jag var liten var jag med om samma sak. Jag fick ångest för att jag tolkade stönen som smärta men iallafall ... Mitt bästa tips är att bara försöka leva som vanligt och så småningom så kommer det nog inte längre vara en stor sak.
  /Hoppasdukansova<3
 • Har typ exakt samma problem, ibland blir jag paranoid bara av att höra något form av ljud från deras rum. Jag har alltid mina hörlurar vid min säng så när/om det händer så lyssnar jag bara på hög musik. Om jag är orolig för det eller ”hittar på” att de gör något sätter jag också på musik och sover med airpods
  /L
 • Vad tråkigt att du verkar ha så negativa känslor kopplade till samlivet mellan din mamma och pappa. Vuxna får ut mer av sex än bara att tillfredsställa sin lust. Det är ett sätt att känna närhet och visa kärlek till sin partner. Att de ligger med varann ser jag som ett tecken på att de lever i en kärleksfull relation. Och om de aldrig skulle haft sex skulle du inte funnits till. Bra tips att lyssna på musik eller podcast om du vill slippa höra dem!
  /Vuxen
 • Jag har aldrig varit med om det men om jag hade det så skulle jag försöka prata med en person jag litar på😊
  /En tjej som tycker om att hjälpa
 • Jag skulle försöka att prata med någon du litar på😊
  /Anonym

Mer på UMO

Artikel

Rättigheter hemma

Dina föräldrar eller andra vårdnadshavare bestämmer inte över allting. Du har rätt att vara trygg hemma och vara med och påverka ditt liv.

UMO-podden

Prata sex med föräldrarna?

21: "Det var supernervöst och jag var jätteröd i ansiktet. Jag sa att vi hade haft samlag, att det gått bra och att vi skyddat oss. Det kändes som en rapportering."

Till toppen av sidan