Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Jag blir stressad över att bo varannan vecka

Mina föräldrar skilde sig i somras. Känner att jag inte kan prata med någon om det och jag vågar inte klaga eller vara ledsen för det känns som folk ska tycka att jag överdriver. Jag är så stressad över att bo varannan vecka för jag s u g e r på att hålla reda på alla saker som ska fram och tillbaks. Har sagt att jag är stressad till mamma men hon säger bara att jag måste skriva ner allt jag ska packa och ta med (det funkar inte). Jag brukar aldrig vara stressad, är typ aldrig stressad inför skola och prov men av någon anledning är jag stressad över att bo på två ställen. Har någon nåt tips på vad man ska göra för att va mindre stressad?
/tjej 15 år

 

Svar

 • Hej mina föräldrar skilde sig när jag var sex år tyckte det var jätte jobbigt men berättade för en kompis sen kändes så mycket bättre efter det så jag skulle tipsa dig om att berätta för en kompis.
  /tjej på 14 år
 • Hej, Vi förstår att du känner dig stressad, och att det kan vara jobbigt att behöva flytta omkring hela tiden. Vårt tips är att, sätt dig ned med båda dina föräldrar, och berätta för dem hur du känner. Du kan även berätta hur du känner för din lärare, kompis, skolsyster eller någon du litar på. Testa att kanske bo hos dem varannan månad, istället för varannan vecka. Men ha även två skolryggsäckar med samma läxor, så att du kan ha en hos din mamma och en hos din pappa.
  /Anonym
 • Hej! Jag tipsar dig om att berätta det för en kompis ändå! Om du säger det till en kompis är det inte att klaga! Du kan också säga till en lärare. För att bli mindre stressad kan du kanske lyssna på musik och gå promenader i skogen det brukar göra mig mindre stressad. Hoppas du blir mindre stressad och lycka till!
  /Anonym
 • Sova gott och få bra betyg, ta det lugnt när du har prov, man behöver inte ha bråttom till någonting. Mår du dåligt stanna hemma då ,skippa provet så får du göra det någon annan gång när det känns bra när du är pigg.
  /Svensson
 • Har exakt samma problem, har aldrig varit stressad och haft problem med sånt innan mina föräldrar skilde sig. Mitt liv har rent ut sagt gått utför sen den dagen. Om jag var du så skulle jag berättat för mina föräldrar även fast det känns jobbigt, man kan skicka sms, brev eller prata i telefon om man inte vågar. Du kanske t.ex vill bo 2 veckor hos varje förälder istället för 1 :)
  /anonym
 • Jag har också samma problem som dig, eftersom mina föräldrar också bor på två olika ställen sen 4 år tillbaka. För att du ska kunna ta det lugnt tills all stress är borta, be den förläldern du känner dig tryggast med låta dig stanna hos hen i ungefär 1 månad. Därefter när månaden är slut får du stå ut och bara acceptera. Jag vet verkligen hur jobbigt det är och hur det påriktigt tar ens tid men hjärtat du behöver bara acceptera din situation så kommer allt bli bättre!
  /14 år tjej
 • Hej! Hade också ett sådant problem förra året. Det jag gjorde var att jag bodde hos en förelder en längre period och såg hur det funkade. Eftersom det var svårt att hålla reda på saker så kan man ju tex. köpa tandborste, laddare, kläder, lakan, ryggsäck och sådana viktiga saker. Du överdriver inte, det kan jag säga dig. Du har rätt att känna som du känner. Prata med någon du verkligen litar på, det kan vara tex. nån från skolan, kompis, nån i släkten, dina föräldrar och som du tror kommer lyssna och hjälpa dig. Hoppas att du får det bättre, finaste du! Puss! (vet att jag inte känner dig men önskar att jag gjorde de) <3
  //Emma
 • Ett tips är att ha dubbelt upp på alla saker men om det inte går så se till att alltid ha en väska som du bär fram och tillbaka och när du använt något där så lägger du till baks det!!!🙂
  /Tuva
 • Du kan välja en ställe att vara på.
  /16 år sara

Mer på UMO

Stress

Innehåll om stress.

Till toppen av sidan