Hur mycket hjälper ni till hemma?

Hur mycket är normalt att hjälpa till hemma om man är 13 år tycker ni? Och hur mycket hjälper ni till?

/Anonym

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Från mina erfarenheter så har jag faktiskt aldrig hjälpt till mycket hemma, bara om de ber om det. Annars brukar jag bara tänka på mitt
  /Anonym tjej
 • Jag brukar ta disken, duka fram till maten och duka bort. Sedan tar jag kattlådorna för att vi har katter. Jag brukar även hjälpa till i trädgården också som till exempel att plantera blommor.
  /Tjej 16
 • Bror, jag hjälper inte till något alls, kanske tar in tallriken i diskmaskin bara.
  /Mp
 • När jag var yngre, typ din ålder, så hjälpte jag knappt till alls hemma. Jag tog hand om mitt rum och hjälpte kanske till om mina föräldrar bad mig hjälpa dem med något. Jag ångrar det nu lite för det är en bra start på att lära sig att klara sig själv.

  Jag låter troligen väldigt vuxen, men jag tror det hade varit bra om jag hjälpte till mer. Jag tycker inte att barn/tonåringar ska behöva ta hand om halva hushållet, man ska få vara barn, men passa på att lära dig att laga mat, tvätta mm nu när du lätt kan be föräldrar om hjälp. Det är bättre än att behöva lära sig det när man flyttar hemifrån och inte har någon hjälp.
  /23
 • Jag lagar mat ibland, dukar och/eller dukar av, städar huset ibland, tvättar kläder, tar hand om djuren (mata, städa osv), handlar ibland. Det är väldigt bra att hjälpa till i hemmet, och visa uppskattning för allt ens föräldrar gör. Jag får dessutom månadspeng för att jag hjälper till.
  /tjej, 16
 • Jag dammsuger, skurar golvet och dammtorkar i mitt rum några gånger i månaden. Ibland dammsuger jag i hela lägenheten. Jag och min bror turas om att slänga kökssoporna. Och nu under corona hjälper jag grannen att slänga hennes sopor 1-2 gånger i veckan men då får jag betalt. Ibland kan jag hjälpa till med tvätten. Men det är inte så ofta. Nån gång då mamma inte hinner eller glömt sätta igång innan hon gått till jobbet. Jag och lillbrorsan får torka rent runt dörrhandtag när det blivit smutsigt för pappa säger att det är vi som skitar ner ändå. Ibland så diskar jag t ex bestick och brorsan tallrikar. Jag brukar säga till mina föräldrar att mina kompisar inte behöver hjälpa till hemma för att slippa men jag vet inte vad dom gör hemma :)
  /Batman13
 • Jag tar in diskmaskinen varannan dag, håller fint på mitt rum, viker in alla i familjens strumpor för att få lite mer pengar, hahha, o ska börja hjälpa mamma att tvätta ibland.
  /Tjej 13 år
 • hej, jag är 15 år. Själv brukar jag fixa disken, städa mitt rum, laga mat ibland, dammsuga mitt rum. Jag tycker det hör till för att ha ett hem där alla mår bra och ingen känner att den gör allt.
  /15 år
Till toppen av sidan