Panik - lämna sidan!
Visuell identitet

Grafiska element

På UMO och i UMO:s kommunikation spelar logotypen, färgerna och typsnitten de huvudsakliga rollerna i den visuella identiteten, kombinerat med illustrationer och foton med särskilt framtagna manér. På sajten finns också vissa grafiska element. Vissa symboliserar särskilda typer av innehåll, andra återkommer i t ex illustrationer. För det mesta används de på sajten, men ibland syns de också i kampanjer och i tryckt material.

UMO:s bakgrundsmönster

Exempel på en instagrambild med UMO:s bakgrundsmönster.

UMO:s sidhuvud och sidfot har ett vågmönstrat bakgrundsmönster som ger känsla av liv och djup. Mönstret används ibland som bakgrund till bilder och budskap i sociala medier. Det kan användas som diskret dekorelement i visuellt material där det inte konkurrerar med andra grafiska element. 

Symboler för innehåll på UMO.se

På UMO finns olika sorters innehåll och för att göra det lättare att hitta har det fått olika symboler. Fråga UMO, Egna berättelser och Svara varandra bygger på frågor och innehåll som skapas av och tillsammans med UMO:s användare. Gemensamt för dem är att de har ett bakgrundsmönster med kollegieblocksränder. Det signalerar ”handskrivet” och ”dagbok”.

Symboler för UMO:s olika tjänster.

UMO-podden

UMO-podden har en egen symbol och grafiskt element som får den att sticka ut på sajten. Den har en egen identitet men är också tydligt knuten till UMO på poddlyssningstjänster såsom iTunes och på Youtube. Avsnittens bilder har också ett eget manér. De är foton som får starka kontraster och kombineras med UMO:s färger, poddens logga och ljudvåg.

På UMO symboliseras podden av pratbubblan med ljudvågen. I avsnittens bilder syns pratbubblan med orden ”UMO podden”, poddens logotyp, kombinerad med ljudvågen. I extern kommunikation och reklam för podden ska logotypen användas.

UMO-poddens tre olika symboler

Övriga grafiska element

Moln-formen används ofta som prat- och tankebubblor i illustrationer både på sajten och i tryckt och digital kommunikation. Formen används också på Youmo och är ett av de grafiska element som knyter ihop UMO och Youmo.

UMO-moln.
Till toppen av sidan