Panik - lämna sidan!
Om UMO

Visuell identitet

Vår visuella identitet bygger på våra kärnvärden och uttrycker UMO:s personlighet.

Innehåll - Visuell identitet

 • Logotypen

  UMO:s logotyp uttrycker UMO:s värden och egenskaper. Den är en stark och lättigenkännlig symbol som ska finnas med i all vår kommunikation.

 • Färger

  Färgerna är viktiga identitetsbärare som skapar igenkänning och ger enhetlighet till UMO:s kommunikation.

 • Typografi

  UMO:s profiltypsnitt är viktiga delar av den visuella identiteten. Jubilat är ett starkt och lekfullt typsnitt som bidrar till att kommunicera UMO:s värden. Proxima Nova är ett modernt och lättläst typsnitt som används både på webben och i tryck. I långa trycka löptexter använder vi typsnittet Garamond.

 • Grafiska element

  På UMO och i UMO:s kommunikation spelar logotypen, färgerna och typsnitten de huvudsakliga rollerna i den visuella identiteten, kombinerat med illustrationer och foton med särskilt framtagna manér. På sajten finns också vissa grafiska element. Vissa symboliserar särskilda typer av innehåll, andra återkommer i t ex illustrationer. För det mesta används de på sajten, men ibland syns de också i kampanjer och i tryckt material.

 • Bildmanér

  De flesta dekorbilderna på UMO är illustrationer med ett sammanhållet manér. Foton används som informationsbilder och i innehåll som bygger på intervjuer, såsom reportage och UMO-poddens avsnitt.

Till toppen av sidan