Panik - lämna sidan!
Våra varumärken och tjänster

Om Fråga UMO

Till Fråga UMO är alla mellan 13 och 25 år välkomna att ställa personliga frågor om sex, hälsa och relationer.

En pratbublbla med ett frågetecken. Illustration.

De som svarar på frågorna arbetar på olika ungdomsmottagningar eller inom elevhälsan. De kan också arbeta inom annan relevant verksamhet eller på UMO.se. De undertecknar sina svar med namn och titel.

Den som frågar är anonym

När du ställer en fråga får du ett kontrollnummer. Svaret kan bara hämtas ut med hjälp av detta kontrollnummer. Numret kan inte spåras till användarens dator. Frågeställaren är helt anonym.

Du kan skriva in din mejladress när du ställer din fråga om du vill. Då får du kontrollnumret skickat till dig. 

Ingen kan se mejladressen, varken de som jobbar med Fråga UMO eller någon annan. När du fått svar om att frågan är besvarad raderas mejladressen automatiskt.

Svar inom sju dagar

Alla som ställer en fråga får ett svar. Vi svarar så fort vi kan, ofta inom ett par dagar, men ibland kan det ta lite längre tid att få svar. Som längst kan du få vänta i sju dagar på ditt svar.

Du kan inte ställa en fråga till Fråga UMO via e-post eller telefon.

De som svarar på frågor i Fråga UMO ansvarar för de svar de ger. Frågor och svar sparas därför i minst tre år. De kan bara tas fram genom kontrollnumren. Alla frågor och svar granskas även av fråge- och svarssamordnare på Fråga UMO.

Det kan hända att vi använder delar av din inskickade fråga i UMO-podden, om vi gör en affisch eller något liknande. Självklart tar vi bort namn, signatur och detaljer så att ingen kan kännas igen.

Sök bland Frågor och svar

I Frågor och svar har ett urval av de frågor som brukar ställas till Fråga UMO samlats. Frågorna har omarbetats så att det inte går att förstå vem som ställt frågan, men själva frågeställningen finns kvar och svaret på den.

Det är alltid bra att börja med att söka bland Frågor och svar. På så sätt kan du många gånger få svar direkt. Ibland kan du kan få en länk till ett svar som finns i Frågor och svar när du ställer en liknande fråga. 

Till toppen av sidan