Panik - lämna sidan!
Våra varumärken och tjänster

Fråga UMO har stängt

Ville du ställa en fråga till Fråga UMO? Tyvärr tar vi inte längre emot nya frågor. Men det finns många andra sätt att få svar på din fråga.

En pratbublbla med ett frågetecken. Illustration.

Till Fråga UMO har alla mellan 13-25 år kunnat ställa anonyma frågor och fått ett personligt svar av UMO:s experter. Från den 13 mars 2023 går det inte längre att skicka in frågor till Fråga UMO.

Du som redan har skickat in en fråga kan läsa ditt svar fram till den 30 mars.

Var kan jag ställa mina frågor istället?

Det finns många andra sätt att få svar på sin fråga. Här är några tips:

1

Sök bland tidigare Frågor och svar

Kanske finns svaret på just din fråga redan besvarad! Frågor och svar.  

2

Kontakta en ungdomsmottagning

Många ungdomsmottagningar kan du kontakta online, en del kan du chatta med. Här kan du se vad som erbjuds på den ungdomsmottagning du vill gå till.

3

Vill du ställa en fråga och vara anonym?

Här finns en lista med ställen som ger anonymt stöd på telefon, chatt och mejl.

4

Vill du ställa en fråga och få svar från andra unga?

Ofta har andra samma erfarenheter eller tankar som du. Skicka en fråga eller läs andras frågor och svar i Svara varandra. Du kan inte få svar på medicinska frågor genom Svara varandra. 

Varför går det inte att skicka in nya frågor till Fråga UMO?

Den teknik som har används för att svara på frågor är gammal. Det gör att vi inte längre kan göra de uppdateringar som behövs. Därför måste vi tyvärr stänga ner funktionen.

Kommer Fråga UMO att öppnas igen?

UMO är den del av Inera AB som ägs av SKR, regioner och kommuner. Inera har tyvärr inte resurser att ta fram en ny lösning för Fråga UMO just nu.

Har du andra frågor? Här kan du kontakta UMO.

Vi tittar alltid på nya sätt att utveckla UMO och vill gärna ta del av dina tankar om hur du bäst får svar på frågor om sex, hälsa och relationer. Hur, var, på vilket sätt och av vem skulle du vilja ha svar på dina frågor? Berätta för oss på UMO så att vi kan fortsätta utvecklas utifrån era önskemål och behov!

 

Till toppen av sidan