Panik - lämna sidan!
Fråga

Varför slutade hon svara?

Fråga

Det finns en tjej som jag känner lite, vi hälsar om vi ses på helgerna men inte alltid i skolan. Några gånger har vi chattat. Senaste gången vi gjorde det frågade jag om jag kunde få hennes nummer, och efter det slutade hon att svara. Nu undrar jag om det här betyder att hon avvisar mig?

Svar

Att mötas av tystnad är förstås jobbigt och ens egna tankar går igång med olika förklaringar. Det är inte helt enkelt att veta vad hon tänker och tycker just nu.

Givetvis kan du tolka tystnaden som om att det blev en alltför påträngande invit från din sida och att hon inte var beredd eller ville gå vidare på detta vis. Att du ställde frågan är ändå inte fel. Du kan inte heller veta helt säkert om det är det som tystnaden handlar om, eller om det hänt något annat.

Jag tycker att det bästa är att du frågar henne om det. Det är nog enda sättet att få reda på vad det betyder. Det behöver ju inte innebära att du kräver saker av henne, men du kan visa att du är intresserad av att veta vad som hände med henne.

Även om det kan kännas jobbigt att ställa raka frågor är det ändå ofta det bästa sättet. Om du nu är intresserad av henne är det positivt att du vågar ta kontakt. Visa vad du tycker och föreslå att ni träffas mer. Du riskerar förstås att avvisad, som alla gör i en sån situation, men det är ändå ett bra sätt att försöka skapa relationer.

Du får bestämma om du ska fortsätta på något sätt eller sluta ha kontakt med henne efter att du har fått ett svar.

Med vänliga hälsningar
Anna Widell, kurator

Till toppen av sidan