Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Skjutit upp mensen - vad gör jag om den ändå kommer?

Fråga

Jag äter p-piller och har skjutit upp min mens, alltså hoppat över sockerpillren. Jag har gjort det i två månader och tänkte göra det igen. Men vad ska jag ska göra om mensen kommer ändå? Ska jag fortsätta att äta hormontabletterna eller vad ska jag göra?

Svar

Om du försöker att skjuta fram mensen som du beskriver, men ändå får mens när du äter hormontabletterna, är det bra att börja med sockerpillren och låta mensen komma.

När du sen börjar på en ny karta kommer du att sluta blöda. Efter det kan du återigen skjuta fram mensen om du vill.

Du är alltid skyddad mot graviditet under veckan med sockerpiller så länge du ätit de piller som innehåller hormoner i minst tre veckor i rad.

Med vänliga hälsningar
Johan Nilsson, sjuksköterska

Mer på UMO

Artikel

Så äter du p-piller

Det är viktigt att du tar dina p-piller vid ungefär samma tid varje dag. Du kan välja att ha blödning regelbundet eller att slippa blödningar när du använder p-piller. Du kan också skjuta fram blödningen.

Artikel

Frågor och svar om mens

Kan jag bada när jag har mens? Kan en tampong försvinna? Kan jag ha mens om jag är gravid och kan jag bli gravid under mensen? Här kan du läsa svaren på några av de vanligaste frågorna om mens.

Frågor & svar

Kan jag slippa mensen helt?

Jag har inte haft mens på flera månader eftersom jag äter p-piller och inte ätit sockerpillren. Men hur länge kan jag skjuta på mensen?

Till toppen av sidan