Panik - lämna sidan!
Fråga

Jag får stånd när jag kramar tjejer, hjälp!

Fråga

Jag är en kille med ett pinsamt problem. När jag kramar vissa tjejer får jag stånd direkt, så har det varit länge. Jag försöker göra så att de inte ska märka det. När ståndet börjar lägga sig kan det ibland rinna ut sperma. Finns något jag kan göra, eller får jag helt enkelt vänta tills jag blir äldre?

Svar

Det du kan göra är att använda tajta kalsonger som gör att ståndet syns och känns mindre.

Oftast brukar det här med att få stånd i alla möjliga sammanhang minska med åren. När du är yngre får du lättare stånd än när du är äldre.

Många kan få stånd i situationer som inte är speciellt sexuella, till exempel när man kramas. Precis som du tycker många att det är pinsamt.

Det som rinner ut när ståndet lagt sig är antagligen försats. Det är en sorts fukt som ofta kommer när man är sexuellt upphetsad. Det kommer mer försats när man är yngre än när man är äldre.

Din kropp och din sexualitet verkar vara precis som den ska. Det du upplever som ett problem är alltså snarare ett hälsotecken. Jag hoppas att du inte bekymra dig så mycket över det här utan att du kan vara glad att din kropp och din sexualitet fungerar bra.

Med vänliga hälsningar
Mikael Cleryd, psykolog

Mer på UMO

Fråga UMOVarför blir jag kåt så ofta?

Jag blir kåt minst 20 gånger om dagen, utan att jag tänker på något speciellt blir jag upphetsad. Jag kan till exempel sitta på en lektion i skolan och få stånd ''bara sådär''.

ArtikelSexlust och att vara kåt

De allra flesta föds med en kropp som kan känna lust och kåthet. Lusten kan kännas i hela kroppen. Det kan kännas som om det pirrar och pulserar i könet och andra ställen i kroppen.

Penisen och pungen

Här hittar du innehåll om penisen och pungen.

Till toppen av sidan