Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Kan jag gå till vilken ungdomsmottagning jag vill?

Fråga

Jag är egentligen från Stockholm och är skriven där, men pluggar i Uppsala. Kan jag gå till en ungdomsmottagning i Uppsala, eller måste jag gå till en ungdomsmottagning i Stockholm?

Svar

Ja, du kan gå till en ungdomsmottagning i Uppsala om du vill. Du får gå till vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet, oavsett var du är folkbokförd.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Mer på UMO

Artikel

Om ungdomsmottagningen

På en ungdomsmottagning kan du få hjälp med många olika saker. Du kan få stöd om du mår dåligt eller har varit med om något jobbigt. Du kan få svar på frågor om kroppen och sex och få skydd mot könssjukdomar och graviditet. De som jobbar där har tystnadsplikt.

Artikel

Tystnadsplikt och sekretess i vården

Det är viktigt att du vågar berätta för personal i vården hur du mår och har det. Därför skyddas information om dig av sekretess.

Filmer: Att besöka en ungdomsmottagning

Här kan du se filmer om hur det funkar att besöka en ungdomsmottagning. Till exempel när du har frågor om mensvärk, preventivmedel, penisen eller könsidentitet. Eller när du mår dåligt eller har problem med familjen.

Artikel

Din journal på ungdomsmottagningen

Personalen på ungdomsmottagningen skriver vad du har sökt hjälp för och vilken vård du får, i en så kallad journal. Det är för att du ska få så bra hjälp som möjlig.

Till toppen av sidan