Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Kan jag gå till vilken ungdomsmottagning jag vill?

Fråga

Jag är egentligen från Stockholm och är skriven där men pluggar i Uppsala. Kan jag gå till en ungdomsmottagning i Uppsala eller måste jag gå till en ungdomsmottagning i Stockholm?

Svar

Ja, du kan gå till en ungdomsmottagning i Uppsala om du vill. Du får gå till vilken ungdomsmottagning du vill i hela landet, oavsett var du är folkbokförd.

Med vänliga hälsningar
Anna Eklund, sjuksköterska

Mer på UMO

ArtikelOm ungdomsmottagningen

Du kan få hjälp på en ungdomsmottagning om du har frågor om kroppen, sex eller preventivmedel. Du kan också få stöd om du mår dåligt och behöver någon att prata med.

ArtikelSekretess och tystnadsplikt

Det är viktigt att du vågar berätta för personal i vården hur du mår och har det. Därför får personal inte berätta saker om dig för vem som helst.

Filmer: Att besöka en ungdomsmottagning

Här kan du se filmer om hur det funkar att besöka en ungdomsmottagning. Till exempel när du har frågor om mensvärk, preventivmedel, penisen eller könsidentitet. Eller när du mår dåligt eller har problem med familjen.

ArtikelDin journal på ungdomsmottagningen

Personalen på ungdomsmottagningen skriver vad du har sökt hjälp för och vilken vård du får, i en så kallad journal. Det är för att du ska få så bra hjälp som möjligt. Det är bara personal som behöver veta vad som står, som får läsa din journal.

Till toppen av sidan