Panik - lämna sidan!
Fråga

Jag vet inte om jag vågar satsa på honom?

Fråga

En kille i min klass som jag är ganska bra kompis med, har skrivit att han gillar mig. Han skriver till mig dagligen. Vi träffas varje dag på skolan och även lite på fritiden. Han skriver saker som gör mig glad och lycklig. Vi kramas ibland och har hållit handen lite.

Jag har också känslor för honom men vet inte hur starka. Det som gör att jag är osäker är att han är en player, eller i alla fall har varit. Han är en av skolans populära killar och lite av en "badboy" men samtidigt världens snällaste och gulligast. Han har varit tillsammans med många tjejer, och jag har aldrig haft en pojkvän.

När jag tänker på alla gulliga saker han gjort för mig tänker jag att det har han säkert gjort för en massa andra tjejer också. Det gör mig ledsen att tänka på. Men gillar han som sagt, och han gör mig så himla glad. Men vet bara inte om jag vågar satsa på honom, eftersom att jag är rädd att bli sårad. Skulle gärna vilja ha något tips eller råd.

Svar

Jag förstår att du kan vara rädd för att bli sårad. När jag läser det du skriver tänker jag att det verkar som om den här killen verkligen gillar dig. Jag tänker också att det alltid finns en risk att bli sårad av den man gillar, oavsett vem det är.

Kanske måste det inte spela så stor roll om han har varit tillsammans med många andra tjejer. Det kan betyda att han är har lätt för att gilla andra och är bra på att visa det. Det kan vara en bra sak, att han vågar visa vad han känner. Det måste inte heller betyda att han är någon som leker med andras känslor.

Jag tycker att du ska försöka lära känna honom lite bättre. Fortsätt att träffa honom och prata lite mer. Kanske kan du sen försöka lita på den känslan du får.

Känner du att du fortfarande inte är trygg med honom kanske du ska vara lite försiktig. Men känns allt bra och han fortsätter att få dig att må bra låter det som ni skulle kunna ha en fin relation.

Tyvärr är det så i livet att du ändå kan komma att bli, eller blir den som sårar någon annan. I de flesta fall är det värt att ta den risken. Annars kanske du också missar en chans att vara med om något roligt och härligt.

Att bli sårad eller att vara den som sårar en annan person känns aldrig bra, men det kan vara genom såna här upplevelser som du också kan lära känna dig själv och andra mer. Då blir det lättare att ta bra beslut i livet längre fram.

Med vänliga hälsningar
Sara André, kurator

Mer på UMO

ArtikelUMO frågar: Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

ArtikelUMO frågar: Hur träffar man någon att bli ihop med?

Här kan du läsa hur andra unga gjort när de blivit tillsammans och var de har träffats. Du kan också skriva hur det gick till när du blev ihop med någon.

UMO-poddenKarims tankar: "Efter sex månaders dejtande tycker jag man är ihop"

66. Karim pratar om var han tycker att gränsen går mellan att dejta och att vara ihop. Han berättar om när hans dejt ville fortsätta dejta och varför han då avslutade relationen.

Till toppen av sidan