Panik - lämna sidan!
Svara varandra

Vad gör ni när ni ser en obehagligt video?

Hej! Har ni någonsin varit med om att ni har råkat gå in på en länk eller en sida där ni ser något obehagligt? Typ någon som gör någonting våldsamt med sig själv med massa blod. Det händer mig ibland att jag fått se sånt. Jag fattar inte varför man ska sprida sånt och jag brukar tänka att det är fejk då jag mår dåligt av att tänka på det.

Har ni varit med om det och vad brukar ni göra??

/Oskar

Svar:

 • Jag själv brukar oftast, blocka, rapporta kontot eller försöka ta mig ifrån det.
  /Maja
 • Jag brukar oftast stänga ner datorn snabbt för att sluta se på äckliga grejer. ibland blir det bara för mycket, och då måste man stänga av porten till helvetet för att slippa plågorna. Mitt tips är att fly medans du kan. Försök glömma bort det du har sett och var försiktig på internätet!
  /Ung och seriös kille
 • Hej oskar! Skitdumt javet men jag vet inte heller varför…
  /Ella
 • Har haft en vän som tvingade mig under skoltid att söka upp otäcka gore hemsidor vilket var väldigt äckligt. Gjorde aldrig det pga att jag inte ville ha virus på skoldatorn, men också för att jag inte ville se sådant. Däremot kollade min vän på det och visade mig det när jag var där, och det var sjukt. Ja, sjukt vidrigt hur brutala klipp lyckades filmas och hamna på nätet och sjukt hur det finns människor som njuter av att se på det. Själv tog det flera dagar för mig att gå över klippen den där vännen visade mig. Oftast hittade jag saker att distrahera mig, så som skolarbeten, spel, mina favoritserien eller bara något jag gillade. Fick jag något annat att tänka på slutade jag att tänka på de hemska klippen jag såg. Mitt största tips för dig är att du också hittar något som distraherar dig från det du sett. Och att säga att det du sett inte är på riktigt är alltid jätte bra. Försök också att använda någon sorts av reklam blockare, och var försiktig när du surfar på nätet. Internet har massor med skumma saker publicerat så det är bara att undvika sidor du finner skumma.
  /:)
 • Jag har varit med om sånt. Jag brukar försöka berätta för någon, och det brukar bli lite bättre då. Jag förstår att det är obehagligt. Om det är någon speciell hemsida du brukar stöta på sånt på så borde du kanske inte vara på den. Är det någon person som skickar sånt till dig så skulle jag personligen blockera människan, eller säga att du inte uppskattar det.
  /Tjej 17
 • försök att inte tänka på det kolla på något mysigt istället, personligen kollar jag på keeping up with the kardashians som distrahering efter att haft sett något läskigt eller obehagligt.
  /kim k <3
 • Blockera kontot/hemsidan och titta på nåt du tycker om som du vet gör dig glad, typ gulliga hundvideos eller en youtuber du gillar.
  /hejsanhejssn

Mer på UMO

Frågor & svar

Hur hittar jag porr utan våld?

Jag tycker om att onanera till porr men vill inte se våldsam porr och sånt som liknar övergrepp och våldtäkt.

Till toppen av sidan