Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur träffar jag någon att bli ihop med?

Fråga

Jag är en 25-årig evig singel. Hur ska jag göra för att hitta någon?

Svar

Det finns många bra sätt och ställen att hitta någon. För att träffa och lära känna någon måste du våga ta kontakt. Det är ofta det som känns svårt. Då kan du tänka på att det troligen känns svårt eller lite pirrigt för den andra personen också. Det kan göra att du själv känner dig lite modigare.

Det är vanligt att träffa någon på jobbet eller i skolan. Du kan också träffa någon genom vänner eller när du går ut på en klubb eller bar. Det är också vanligt att träffas genom gemensamma fritidsintressen eller om du tränar. Många träffas också via sociala medier eller på en dejtingsajt eller app.

På nätet kan det vara lättare att inleda en kontakt. Du kan skriva i lugn och ro, fundera på vad du vill säga och få en känsla för den andra.

Många oroar sig för att börja prata med någon och vad de ska säga när de träffas. Men det kan du faktiskt öva på. Du kan förbereda dig hemma i lugn och ro, och öva på hur och vad du ska säga. Ofta funkar det väldigt bra att ta ögonkontakt, le och säga hej. De flesta blir glada av det.

Det kan vara bra att ställa frågor till den du vill ha kontakt med. Det kan kännas enklare än att bara prata själv. Då lär du också känna personen. Det kan vara bra att tänka ut några frågor i förväg.

Självklart kan det hända att den andra personen inte är intresserad. Det är tråkigt, men då vet du det och kan gå vidare och pröva igen så småningom.

Ulrika Damström, barnmorska

Mer på UMO

UMO-podden

Så tar du kontakt med din crush

40. "Jag gjorde så att vi hamnade i samma grupparbete. Då blev det att vi började prata och sen blev vi hop."

Artikel

Vad är bra med att vara singel?

Vilka fördelar finns det med att vara singel? Dela med dig av vad du tycker eller läs vad andra säger!

Artikel

Är hen intresserad?

Hur vet man om någon är intresserad av en? Och vad gör man då? Läs vad andra har svarat.

Till toppen av sidan