Fråga

Hur träffar jag någon att bli ihop med?

Fråga

Jag är en 25-årig evig singel. Hur ska jag göra för att hitta någon?

Svar

Det finns många bra sätt och ställen att hitta någon. Det är vanligt att man träffar någon på jobbet eller i skolan. Man kan också hitta någon via gemensamma vänner, om man tränar eller har något annat fritidsintresse eller om man går ut på krogen. Många träffar också någon via nätet på någon dejtingsajt eller via sociala medier.

Men för att träffa och lära känna någon måste man våga ta kontakt. Det är ofta det som känns svårt. Då kan man tänka på att det troligen känns svårt eller lite pirrigt för den andra personen med. Det kan göra att man själv känner sig lite modigare.

På nätet kan det ofta vara lättare att inleda en kontakt. Man kan skriva i lugn och ro, fundera på vad man vill säga och få en känsla för den andra innan man träffas.

Många oroar sig för vad man ska säga och hur man börjar prata med någon annan. Det kan man faktiskt öva på. Man kan fundera över bra fraser hemma och öva på hur och vad man ska säga. Ofta funkar det väldigt bra att ta ögonkontakt, le och säga hej! De flesta blir glada av det och det inbjuder till samtal.

Självklart får man ta med i beräkningen att den andra personen kanske inte är intresserad. Det är tråkigt men då vet man det och kan gå vidare och pröva igen så småningom.

Med vänliga hälsningar

Ulrika Damström, barnmorska

Till toppen av sidan