Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Hur köper jag en sexleksak?

Fråga

Jag är en tjej som jättegärna vill ha en dildo. Men jag vet inte hur jag ska göra för att få tag på en? Väldigt pinsamt att köpa i affär och om man beställer på nätet måste man väl vara över 18?

Skulle aldrig kunna fråga mina föräldrar eller syskon, det är för pinsamt. Hur ska jag göra för att få tag på en utan att mina föräldrar får reda på det? Kan ni tipsa om någon sajt där man kan köpa en?

Svar

Vill du köpa en dildo eller någon annan sexleksak kan du gå till en butik där de säljer sexleksaker. Du kan även köpa sexleksaker på vissa apotek. Om du tycker det känns pinsamt kan det vara bra att tänka på att de som arbetar där är vana att sälja sexleksaker till personer i alla åldrar.

Fördelen med att handla i en butik eller på ett apotek, är att de som jobbar där är kunniga och kan hjälpa dig att hitta det du vill ha.

Vill du ha en dildo med vibrator kan du dessutom prova, för att känna vilken typ av vibration du gillar. Med hjälp av vibrationen kan du stimulera könet eller andra ställen på kroppen.

Som du själv skriver är det inte alltid tillåtet att handla på nätet när man är under 18 år, så jag har inga tips på sajter. Enligt lagen ska du vara myndig för att ingå avtal och handla på nätet. Men det finns undantag. Du har rätt att ingå vissa avtal utan att dina föräldrar vet om det om du fyllt 16 år och handlar för pengar som du har tjänat själv.

Har du ingen dildo kan du använda vad som helst som känns skönt att stimulera könet med. Du kan till exempel använda dina fingrar. Vill du använda något föremål ska det vara rent och inte vasst, så att du inte skadar dig. Trä på en kondom på det du för in, för att få bättre glid. De flesta kondomer är nämligen behandlade med glidmedel. På många ungdomsmottagningar kan du hämta kondomer gratis.

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Egna berättelser

Min familj hittade mina sexleksaker

Efter lite stökande så stannar hon upp, hon hade hittat mitt gömställe... En plastpåse fylld med diverse sexleksaker, kondomer, glidmedel och penisringar!!

Artikel

Hur gör du när du onanerar?

Läs hur andra brukar göra när de onanerar.

Till toppen av sidan