Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Fick ryckningar av att boffa bensin

För ett tag sedan så hade jag ett starkt beroende av att boffa/sniffa bensin. Detta var något som jag gjorde nästan dagligen. Jag blev väldigt hög av detta och var nära på att dö en gång.

Jag satt i garaget och gjorde det jag alltid brukade göra och sedan bara föll jag ihop. Jag minns att jag vaknade upp igen typ en halvtimme senare på garagegolvet. Jag var då omedveten om de risker som fanns med detta så jag fortsatte.

Jag började få biverkningar som t.ex sega reflexer, jag var alltid trött och arg, och det värsta av allt var minskad muskelkontroll i kroppen. I skolan så kunde jag inte koncentrera mig för så fort någon ville prata med mig ryckte jag upp huvudet snabbt utan att jag ville det. Denna grej blev väldigt jobbig för mig då jag var rädd att skämma ut mig för att jag inte kunde sitta still och att mitt huvud och nacke alltid skulle skaka eller rycka.

Hade jag varit medveten om vad som kunde hända vid sniffning av bensin så hade jag aldrig gjort det. För er som är intresserade av detta och vill känna hur det känns att bli riktigt hög så gör absolut inte på detta sättet. Så vad ni en gör sniffa aldrig bensin. Detta ångrar jag väldigt mycket och jag vill inte att fler ska behöva gå igenom samma sak som jag fick göra.

/Anonym , 17


Mer på UMO

Artikel

Att bli av med alkohol- eller drogproblem

Dricker du för mycket eller för ofta? Eller använder du droger? Det går att förändra, och det finns bra hjälp att få. Börja med att berätta för någon, även om du inte tror att du har så stora problem.

Artikel

Film: Frågor och svar om cannabis

I den här filmen svarar socionomen Kristoffer på vanliga frågor om cannabis. Du får till exempel veta vad som händer i hjärnan när du röker cannabis, och om du kan bli beroende av cannabis.

Till toppen av sidan