Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Alkoholism i blodet

Allt började med att jag kom, vi fick gå på massor av utredningar för att se om min mamma kunde ta hand om mig tillsammans med min pappa. Det vissade sig att när vi va på det hemmet så smygdrack hon alkohol på toan. Efter tre dagar på hemmet så hade min pappa tröttnat på alla tester dom gjorde så i stället för att vara där flyttade han hem till farmor och farfar, dom tog hand om oss.

En dag blev farmor sur för att mamma kom hem full och trodde att hon kunde få ta med mig till ett par kompisar, men farmor litade inte på henne! Så i stället för att hon skulle få ta med mig, blev hon utslängd ur farmors lägenhet. 

När det hade hänt blev det inte mindre för efter att farmor hade slängt ut henne så blev hon bara mer och mer aggressiv och visste inte vem hon var riktig, så en dag när pappa hade skaffat lägenhet så kom mamma för att hälsa på mig och självklart va hon onykter och blev sur på mig och satte mig i en garderob där jag fick sitta en hel natt för att jag hade blivit bortglömd av mamma. Så jag satt och sov där inne i skåpet. Men nästa morgon kommer pappa in i mitt rum och undrar vart jag är och blir sur på mamma för att hon har lagt mig nånstans där jag inte ska ligga så pappa fick leta för fullt i lägenheten för att mamma inte kom ihåg vart hon hade gömt mig eller slarvat bort mig någonstans. Efter 10 minuter hittade pappa mig sovandes, fortfarande i garderoben! 

Carro, 17 år

Mer på UMO

Artikel

Att bo med en vuxen som dricker för mycket eller tar droger

Det kan vara jobbigt om vuxna dricker för mycket eller använder droger. Du har rätt att få hjälp om det är så för dig.

Frågor & svar

Min mamma dricker varje kväll, vad ska jag göra?

Min mamma dricker ganska mycket alkohol varje kväll, vad ska jag göra?

Artikel

Björns pappa drack

Björns pappa är alkoholberoende. Han drack redan när Björn var liten, och det gjorde att Björn mådde dåligt och blev arg. Som tonåring blev han själv strulig och gjorde dumma saker. Han hade kunnat fortsätta bråka och riskera att råka riktigt illa ut, men valde att ändra sig.

Till toppen av sidan