Panik - lämna sidan!
Egna berättelser

Deppig för att jag inte fått min mens

8 av 10 tjejer i klassen har fått sin mens... Jag har haft min pubertet nu i 2,5 år och det började med att mina bröst var ömma och att jag svettades mycket. I sommars började alla prata om mens, vilka som hade fått den och så. Jag brydde mig inte så mycket men man ville ändå ha mens. På sista tiden har jag mått skit!

Jag låsas att jag är glad men jag är ganska deppig, jag går in på toan och gråter. Oftas ringer jag till mamma och gråter, henne kan jag prata med om mens. Det är 8 personer som har fått den i vår klass och 2 som har inte fått den, jag är en av dom som inte har fått mensen.

Mamma tycker så synd om mig, jag ringer till henne gråtandes på toan i skolan och jag säger "att jag är en stor bebis". Min mamma säger att det är inte alls är så och den kommer när den kommer, jag kommer få den någon gång i vår eller sommar tror jag. Men jag mår jättedåligt och mitt humör är deppigt.

Mer på UMO

Egna berättelser

Jag var efter i puberteten

Jag tänkte mycket på att jag inte hade bröst, och ibland grät jag. Mamma undrade vad det var och tillslut fick hon reda på det.

Artikel

Att komma i puberteten

Puberteten är den period i livet då du utvecklas från barn till vuxen. Kroppen förändras på flera olika sätt. Det är olika från person till person när man kommer i puberteten och i vilken ordning förändringarna sker.

Artikel

Om mens

Mens är den blödning från livmodern som kommer ungefär en gång i månaden från och med puberteten. Mens är kroppens sätt att visa att du är könsmogen.

Till toppen av sidan